nb1.hu

Szoboszlai igazolta a labdarúgás egyik legősibb szabályát

Egyedül ő emelkedett ki a magyar válogatottból Szófiában.

A magyar válogatott nem szemet gyönyörködtető, hanem szenvedős játékkal érte el a 2-2-es döntetlent Bulgáriában. Marco Rossi csapata ezzel az eredménnyel egy fordulóval a vége előtt teljesítette az elsődleges célkitűzést: kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra.

RÖVID MECCSELEMZÉS

Willi Orbán, Schäfer András és Varga Barnabás hiányát érzékelhettük csütörtökön Szófiában. Az is problémát okozott, hogy a nemzeti csapatunk játékosai közül többen is olyan egyéni hibákat követtek el, amelyek nem voltak rájuk jellemzőek.

Bolgár-magyar: drámai végjáték, kiharcoltuk az Eb-részvételt

Az utolsó pillanatban bekövetkezett öngólnak köszönhetően viszont mégis meglett az örömünnep a legnagyobb örömünkre.

Átlag feletti teljesítményt csak Szoboszlai Dominiktól láthattunk.

OSZTÁLYZATOK

Következzék az 1999-ben megalapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló. Ebben azokat a játékosokat értékeljük, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

DIBUSZ DÉNES 0

Két gólt kapott, de ami a legfontosabb a teljesítményének a megítélésekor, az az, hogy egyikről sem tehetett. Az elsőnél a földöntúli bravúr kellett volna a hárításhoz, a 11-esnél pedig érezte az irányt, de nem érhette el a labdát. Nagyon kevésszer kellett játékba avatkoznia.

BOTKA ENDRE 5

Nagyon nagy kár, hogy elesett, amikor betört a tizenhatoson belülre jobb oldalon. Csatárokat idéző volt, ahogyan eljutott addig, de ha több benne a támadó vér, akkor tudja, hogy hatalmas gólhelyzetbe került volna… Ezt leszámítva viszont védekező képességeire volt szükségünk. Teljesítményének ezzel a részével nem volt gond.

LANG ÁDÁM 6

Arról nem tehetett, hogy a hazaiak első góljánál nem tudta blokkolni a lövést, hanem a lábáról pattant be a kapunkba a labda. Menteni akart, ezt kellett tennie, nem volt szerencséje. Férfiasan irányította a csapatvédekezésünket.

SZALAI ATTILA 5

Nagyon összetett teljesítmény az övé. Az első félidő derekán egyszer tanárian szorította kifelé ellenfelét, ha nem ezt és így teszi, akkor nagy ziccer lehetett volna, kábé akkora, mint Botkáé… A második gólunk előtt ő zavarta meg a „gólszerzőt”. A védekező párharcait hozta, de a játék építésekor pontatlan volt. Utóbbi a játékhiányra vezethető vissza.

A bolgár kapitány gratulált, majd Szoboszlait világklasszisnak nevezte

NEGO LOIC 5

Kétszer is odakerült a hazaiak kapuja elé, ám mindkét esetben jobban kellett volna kiviteleznie a lövéseit. Lendületesen kezdett, majd fokozatosan esett vissza a teljesítménye a második félidőben. Úgy, ahogyan a válogatottunké…

NAGY ÁDÁM 5

Sokkal jobban járnánk, ha rendszeresen játszana a klubjában. Nem kell részletezni, hogy miért… A társai megbíznak benne, rengeteget melózott. Szembetűnő volt, hogy az ő teljesítménye nem esett vissza.

CALLUM STYLES 4

A lábában volt a gól a találkozó elején, sajnos benne is maradt. Nem igazán érezte ezek után az ütemet, lehet, hogy a rontása zavarta meg. A futómennyiségével, az irammal és a párharcok felvállalásával nem volt baj. A minőség hiányzott a játékából.

KERKEZ MILOS 2

Szabály, hogy a kiállítás miatt 2 érdemjegyet le kell vonni az osztályzatából. Feszültnek tűnt végig, nagyon buta sárga lapokat szedett össze. A másodiknál eltalálta a labdát, ám utána nem húzta vissza a lábát. Kétszer is eltalálta az ellenfelét… Ő foghatta volna a leginkább a fejét bánatában, ha nem sikerül egyenlítenünk.

SZOBOOSZLAI DOMINIK 7

Mindkét gólunkban benne volt, két gólpasszt jegyzett szabadrúgásokból. További két látványos próbálkozása is volt még ebből a játékelemből. Harcolt is végig, nem csak színezett, amit bizonyít, hogy a legvégén ő harcolta ki a szabadrúgást. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy a csapatkapitánynak soha nem szabad feladnia a küzdelmet.

Fotó: MLSZ

CSOBOTH KEVIN 5

Callum Styles a helyzete előtt álomszép átadást kapott tőle. Utána még lendületben maradt. Viszont fokozatosan őrlődött fel az ereje. Beljebb kellett húzódnia az idő előrehaladtával, emiatt nem tudott a támadásainknál a tőle megszokott módon és helyeken villogni. NAGY ZSOLT (5), váltotta az 59. percben. Kerkez Milos posztján kellett bizonyítania. Nála jobban játszott, jelezte, hogy Montenegró ellen kezdőként is lehet rá számítani.

ÁDÁM MARTIN 6

Fontos gólt fejelt, rá jellemző módon. Volt még egy fejese előtte, ám abból sajnos nem lett gól. A vezetésünk megszerzése után sokkal jobban ügyeltek rá a hazai védők. Elzárták a labda útját előle. Harcolt, de egyre szürkébb lett.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC