nb1.hu

Szoboszlai elárulta, mit kapott a társaktól az elbaltázott kirúgás után

A magyar válogatott csapatkapitányát alaposan leteremtették a hibája miatt.

Ahogyan arról beszámoltunk, Magyarország 1-1-es döntetlent játszott Hollandiával péntek este a Puskás Arénában. A mérkőzést követően Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, illetve Dibusz Dénes értékelt az M4 Sport kameráinak.

A hajrában jött a csattanó, megszakadt a hollandok elleni rossz sorozat

A magyar gólszerző, Sallai Roland kiemelte, hogy igazi csapatmunka volt a pontszerzés. Tisztában voltak a játékosok azzal, hogy nem lesz sok helyzetünk, de ezzel az eredménnyel elégedettek lehetünk és mindenki büszke lehet magára.

„Ez a mai nap egy igazi csapatmunka volt. A mérkőzés előtt aláírtuk volna döntetlent, nagyon nagy melót tettünk bele ebbe a mérkőzésbe. Kimondhatjuk, hogy visszatértünk arra az útra, amivel sikeresek voltunk. Tudtuk, hogy valószínűleg nem lesz sok helyzetünk, inkább védekeznünk kell. Szerencsére egy gólt szereztünk, ami egy pontra volt elég. Elégedettek lehetünk és büszke lehet mindenki magára.”

A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a mérkőzés előtt azt mondta a társaknak, hogy az akaratbeli különbség csak a mi javunkra dőlhet. Illetve elmondta, hallani kellet volna a társak reakcióját az elbaltázott kirúgás után, melyet egy közvetett szabadrúgás követett.

Ez volt a lényeg, hogy külső szemmel is végre látszódjon az a harciasság, ami nem volt meg bennünk az elmúlt három meccsen. Elmondtam az öltözőben, hogy akaratbeli különbség csak a mi javunkra lehet, ezt jól átraktuk a pályára, remélem kívülről is ez jött le. Mindenkinek hallania kellett volna azt, amit kaptam az elrontott kirúgás után a kapunál. A németek ellen kijött a minőségbeli különbség, realizáltuk, hogy mi nem ezek vagyunk. Nekünk is megvannak a minőségi játékosaink, akik meccset tudnak nyerni. Jó úton haladunk, a bosnyákok ellen innen kell folytatni.

Dibusz Dénes magabiztosan védett a mérkőzésen, a találkozót követően elmondta, hogy nagy nyomás helyeződött a csapatra, de mindig volt egy becsúszó láb vagy egy kis szerencse, amivel átvészelték azt.

„Az történt, amire készültünk. Volt egy meccstervünk, ami a védekezésre volt építve, valamint labdaszerzésekből veszélyes kontrákat vezessünk, ez az első félidőben egész jól ült. Nagy volt a nyomás, előttük is adódtak komoly helyzetek, de mindig volt egy becsúszó láb vagy egy kis szerencsénk. Közel álltunk a győzelemhez, ez így elég fájó.”

Volt egy kirúgás variációnk, amit már megcsináltunk előtte. Szobit megkérdeztem mi legyen, elfelejtette, hogy nem volt játékban a labda, szerencsére nem fizettünk érte nagy árat.

„Fizikálisan nagyon erős csapat a holland, magas játékosokkal, nem tudtuk jól elosztani az embereket a gólnál. Az utolsó 10 percben megmutattuk, hogy meg tudtuk volna jobban tartani a labdát és bennünk volt, hogy lehozzuk ezt a meccset. Amit tudtunk, azt kihoztuk magunkból.”

FRISSÍTÉS: SZOMBAT 18.22

Sallai parádézott, Schäfer ragyogott: hat magyar játékos kapott kiemelkedő osztályzatot

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC