nb1.hu

Szlovákia szakította meg Belgium remek szériáját, Mbappé orrtörést szenvedett

Két Lukaku-gólt is érvénytelenített a VAR, egy góllal nyertek a franciák.

Az E csoport nyitómérkőzésén Románia 3-0-ra legyőzte Ukrajnát.

Románia történelmi sikerrel rontotta el Rebrov debütálását az Eb-n

A délután 6 órakor kezdődő találkozón a 2022 novembere óta, 15 találkozón veretlen Belgium a harmadik Európa-bajnokságán szereplő Szlovákiával mérkőzött meg.

Hiába kezdték lendületesen a mérkőzést a belgák, a vezetést Schranz révén a szlovákok szerezték meg, egy védelmi hibát és egy Casteels védést követően. Az első félidőben nem nagyon tudta áttörni a szlovák védelmet Belgium, majd Lukaku az 56. percben egyenlített… volna. A találatot ugyanis les miatt érvénytelenítette a játékvezető, jogosan. A hatalmas védekező munkát végző Szlovákia hét percre rá ismét remekelt: Bakayoko lövése után Hancko mentett a gólvonalról. A 86. percben aztán csak sikerült Lukakunak a gólszerzés, ám ezt egy korábbi kezezés miatt annullálta a VAR segítségével a török bíró.

Az olaszok és a lengyelek után a harmadik Eb-győzelmüket ünnepelhették a szlovákok.

Európa-bajnokság, E csoport
Belgium–Szlovákia 0–1 (0–1)
Gólszerző: Schranz (7.)

Az F csoportban tegnap Hollandia 2-1-re nyert Lengyelország ellen. Hétfőn este Franciaország Ausztriával találkozott Düsseldorfban.

A vártaknak megfelelően francia rohamokkal kezdődött a meccs, Mbappé próbálkozását kellett Pentznek védenie. A félidő végéhez közeledvén egy mintaszerű osztrák támadás végén Baumgartner lövésénél bravúrt mutatott be lábbal Maignan. Két percre rá Mbappé cselei után beadta a labdát, Wöber pedig a saját kapujába bólintott. A második félidőben néhány francia gólhelyzet kimaradt, Kanté pedig uralta a középpályát: amikor már mindenki verve volt, a 33 éves BL- és vb-győztes lába ért oda. A hajrában Mbappé belefejelt Danso vállába és ránézésre orrtörést szenvedett. A helyére beállt Giroud ziccerben még hibázott egyet, de a franciák így is győzelemmel kezdték az Eb-t.

Európa-bajnokság, D csoport
Ausztria–Franciaország 0–1 (0–1)
Gólszerző: Wöber (38., öngól)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC