nb1.hu

Szintet lépett a Torino fiatal magyar támadója

A 17 éves játékost edzői pozitív visszajelzésekkel illették.

Kugyela Zalán tavaly nyáron igazolt az MTK Budapesttől az olasz élvonalbeli Torino FC U17-es csapatához. A magyar utánpótlás-válogatott támadó a Csakfocinak adott interjújában a klubnál töltött első évét értékelte.

„Az otthoni U17-es bajnoksághoz képest itt sokkal kiegyenlítettebb a mezőny, szinte csak jó csapatok vannak. Sokkal gyorsabb a foci, olyan, mintha minden héten válogatott mérkőzésen lépnék pályára. A sztárcsapatok, így például az AC Milan vagy a Juventus csapatai itt is kiemelkednek, de például annak a Genoának is nagyon erős az utánpótlása, amely a Serie A-ban nem tartozik a topegyüttesek közé.”

A 17. életévét nemrég betöltő labdarúgó a 2023/24-es idényben három gólt lőtt az U17-es bajnokságban.

„Gólszámban kicsit többet vártam magamtól, viszont a gólpasszok száma javít az összképen, hat asszisztot is sikerült kiosztanom. Fizikálisan sokat erősödtem, jobban bírom a meccseket, valamint dinamikában is sokat léptem előre, rengeteget erősítünk lábra.”

Ezen a nyáron Kugyela számára jöhet egy újabb nagy előrelépés, az U17-es csapatból két szintet ugorva ugyanis a Primaverában (U20) kezdte meg a felkészülést, napi két edzéssel.

„Ez is teljesen más szint, mint az U17-ben volt, itt már szinte érett játékosok vannak, tőlem 2-3 évvel idősebbek. Az egyik legfiatalabb vagyok a csapatban, úgyhogy még inkább meg kellett mutatnom, mire is vagyok képes. A közeg viszont itt is kiváló, több játékost is ismertem már korábbról, elég ha csak a szintén magyar Galántai Tamást említem.”

A fiatal magyar támadó a céljairól és a felnőtt csapat vezetőedzőjéről is beszélt.

„Számomra az a lényeg, hogy folyamatosan játékban legyek, és minél több játékpercet kapjak a Primaverában, de az sem lesz gond, ha esetleg az U18-ban kell pályára lépnem, az a fontos, hogy ne a kispadon üljek. Az első csapat vezetőedzője, Paolo Vanoli elmondta, hogy szeretne minél több fiatal játékost felvinni a Serie A-s csapat keretébe, hogy akár néhány percre be is állítsa őket.”

A 18 éves magyar középpályás is a hétszeres olasz bajnok felnőtt csapatánál bizonyíthat

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC