nb1.hu

Szerződéshosszabbítást jelentett be a DVTK

Céljairól és álmairól is beszélt a kapusedző.

Tuska János meghosszabbította a szerződését a DVTK-nál. A diósgyőri közlemény kiemelte, hogy a kapusedző 2021-ben érkezett a klubhoz, 2023-ban pedig ő is ünnepelhetett az NB II-es bajnoki cím megszerzése után.

„Az egyik edzés után a pálya szélén beszélgettem dr. Bajúsz Endrével, amikor szóba hozta a szerződésem. Ez már a negyedik évem Diósgyőrben, ebből hármat vele dolgoztam, és másodszor tárgyaltunk a szerződéshosszabbításról, szóval jól ismerjük egymást. Mire visszasétáltunk a stadionba, gyakorlatilag minden lényeges dologban meg is egyeztünk. Könnyen hoztam meg a döntést, mert úgy érzem, még nem fejeztem be azt a munkát, amit elkezdtem Diósgyőrben, és most lehetőséget kaptam rá. Minden évben kitűzök magam elé egy-két célt: NB I-es kapusedző szerettem volna lenni, ami az első évben nem sikerült, de a másodikban igen. Azóta megvan a 100. diósgyőri meccsem, most a 100. élvonalbeli bajnokiért hajtok. Azt is szerettem volna, hogy egy saját nevelésű kapus bemutatkozzon az élvonalban, Bánhegyi Bogdán debütálásával ez is megtörtént. De! Ezen a téren még akad tennivaló, mert teljes mértékben csak akkor valósul meg ez a célom, ha Bogesz, vagy egy másik tehetséges kapus az akadémiánkról stabil kezdő lesz Diósgyőrben. Legvégül pedig az tenne rendkívül büszkévé, az egyik kapusunk A-válogatott meghívót kapna. És persze a célok mellett vannak álmaim is: a Merkantil Bank Ligában már nyertem érmet, az OTP Bank Ligában is jó lenne, valamint szívesen ülnék a Puskás Aréna kispadján, miközben a diósgyőri szurkolók megtöltik a stadion egyik felét. Szóval bőven van még miért dolgozni” – idézi Tuskát a dvtk.eu.

A szerződéshosszabbítás után a sportigazgató is megosztotta a gondolatait:

„A klub és a szakmai stáb is elégedett Tuska János munkájával, így adja magát, hogy továbbra is együtt dolgozzunk. Nem kell nekem dicsérni, megteszik helyettem a számok: a legutóbbi hat mérkőzésen mindössze egy gólt kapott a csapat, ebből ötször egyet sem. Emellett egyre jobban kiteljesedik Diósgyőrben, a saját kapusok felkészítése mellett folyamatosan elemzi az ellenfél kapusairól készített videofelvételeket is, valamint szívesen foglalkozik az akadémiánk legtehetségesebb növendékeivel” – mondta dr. Bajúsz Endre.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC