nb1.hu

Szerbia-Magyarország: több kritikát megfogalmazott a szerb csapatkapitány – reakciók

Már a budapesti mérkőzésre is kitért a Fenerbahce játékosa.

A magyar válogatott csütörtök este 2-1-re nyert Szerbiában, ezzel nagy lépést tett az Európa-bajnokság felé. A találkozón Szalai Attila öngóljával a hazaiak szerezték meg a vezetést a 10. percben, aztán előbb Varga Barnabás egalizált, nem sokkal később pedig Willi Orbán állította be a végeredményt.

A szerbek csapatkapitánya, Dusan Tadics a lefújás után bosszúsan értékelte a látottakat.

„Nem jó érzés, ha hazai pályán vereséget szenvedsz Magyarország ellen. Jól kezdtük a meccset, hamar megszereztük a vezetést, ám ezt követően ellenfelünk aktívabbá vált. Sajnos a kapott gólokra nem reagáltunk jól. Ilyen helyzetekben muszáj pozitívnak maradni, de mi búslakodtunk. Több helyzetet kellett volna kialakítanunk. Voltak ugyan lehetőségeink, de a vendégek kapusa jól védett. Ki fogjuk elemezni ezt az összecsapást, próbálunk tanulni a hibákból. Most a litvániai összecsapásra összpontosítunk, míg Budapesten szeretnénk majd visszavágni a magyaroknak. Nem hallottam, hogy milyen zenét hallgattak a magyar válogatott tagjai a lefújás után, de az igazat megvallva nem is nagyon érdekel ez (állítólag magyar dalokra ünnepeltek a mieink – a szerk.) – hangsúlyozta a Fenerbahce labdarúgója.

Dragan Stojkovics szerint a nemzeti együttesünk kezét olykor Fortuna is megragadta.

„Jól kezdtünk, de a magyaroknak rövid idő alatt sikerült fordítaniuk. Összességében az első 45 perc a magyaroké volt, mert nem volt elég mozgékony a csapatunk. A másodikban viszont elég domináns játékot tudtunk felvonultatni, de nem sikerült gólt szerezni. Néha a szerencsén is múlik az eredmény, ma nem nekünk pattantak jól a labdák, ennek fényében nem tragédia, ami történt” – idézi az MTI a szerb csapat szövetségi kapitányát.

Eb-selejtező, G csoport, 5. forduló:
Szerbia-Magyarország 1-2 (1-2)
Belgrád, Rajko Mitic Stadion, zárt kapus (10 ezer gyermek), v.: Juan Martínez Munuera (spanyol)
gólszerzők: Szalai A. (10., öngól), illetve Varga B. (34.), Orbán (36.)
sárga lap: Varga B. (66.), Szalai A. (89.)
Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Veljkovic, Gudelj, Pavlovic – Radonjic (Zivkovic, a szünetben), Maksimovic (Milenkovic, 63.), S. Milinkovic-Savic, Kostic (Mladenovic, a szünetben) – Tadic (Ilic, 86.), Mitrovic, Vlahovic (Jovic, 86.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Szalai A., Orbán – Nego, Nagy Á. (Kata, 77.), Styles, Kerkez (Fiola, 70.) – Sallai (Csoboth, 94.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 77.)

A csoport állása:

1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 – 7-1 10 pont
2. Szerbia 4 2 1 1 6-3 7
3. Montenegró 4 1 2 1 3-4 5
4. Litvánia 4 – 2 2 3-7 2
5. Bulgária 4 – 2 2 2-6 2

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC