nb1.hu

Szerb és hűséges: tiszta vizet öntött a pohárba a ZTE légiósa a származásával kapcsolatban

Nem szeret csapatot váltani.

Bojan Sankovic egyszerűen szeret a ZTE-ben futballozni és Egerszegen élni. Ha valaki még nem ismerné a történetét, a szerb játékos már tizenegy éve futballozik az NB I-ben, és a mostani az ötödik szezonja a ZTE FC színeiben.

A legutóbbi mérkőzésen különleges elismerésben részesült, hiszen a 250. NB I-es meccsét játszotta le.

MAGYARORSZÁGON

A Zaol.hu stábja meglátogatta, Bojan Szankovics meg is osztotta gondolatait az elmúlt időszakról és a jövőbeli célokról. A középpályás megbízhatóságát szimbolizálja, hiszen 2013 óta játszik Magyarországon, hat és fél szezont töltött az Újpestnél, majd egy rövid kazahsztáni kitérő után 2020 augusztusában igazolt a ZTE FC-hez, ahol azóta is meghatározó játékos. Zalai színekben eddig 137 alkalommal lépett pályára.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú időt töltök majd Magyarországon” – vallotta be Szankovics a beszélgetés során. „Az Újpestnél az első fél évem nem volt könnyű, sérülések hátráltattak, de később sikerült egyre többet játszanom és jól ment a játék. Kazahsztánban az Irtis Pavlodarhoz kerültem, de a klub anyagi nehézségek miatt a csőd szélére került, ekkor kaptam meg a ZTE ajánlatát. Korábban már játszottam itt egy kupamérkőzést Újpest színeiben, és láttam, hogy jó körülmények vannak. Elfogadtam az ajánlatot, mert nem szeretek túl gyakran csapatot váltani.”

A POSZTJA

Szankovics elmondta, hogy Egerszegen fontos számára az állandóság, és ez a csapat is ragaszkodik hozzá, hiszen ritkán hiányzik a mérkőzésekről. A játékstílusáról és legkedveltebb posztjáról is beszélt.

A védekező középpályás a posztom, és nagyon szeretek itt játszani, mert sokat van nálam a labda, sokat vagyok játékban. Fontos az ellenfél megállítása és a labdaszerzés is. Nincs különösebb titkom, mindig a következő meccsre koncentrálok, és igyekszem ott a legjobban teljesíteni.”

SZÁRMAZÁS, JAVULÓ ZTE

A beszélgetés során szóba került az is, hogy Szankovics neve mellett tévesen montenegrói állampolgárság szerepel sok helyen.

Horvátországban, Knin városában születtem, de szerb állampolgár vagyok, és a családom is az” – tisztázta a félreértést.

A ZTE FC jövőjét illetően optimista, és bízik a csapat erejében.

„Úgy gondolom, hogy innentől csak jobb és jobb lesz a csapatunk. Az elmúlt időszakban sok problémával küzdöttünk, sérülések nehezítették a dolgunkat, de erős csapatunk van jó játékosokkal. A legutóbbi győzelem jól jött, és fontos lesz a következő is. Szeretnénk elérni, hogy ne váltogassák egymást a jó és rossz meccsek, hanem legyen egy folyamatos jó teljesítmény, ami jellemez minket. A DVTK elleni meccs különösen fontos lesz, hogy ezt bizonyítsuk.”

Szankovics magánéletéről is szó esett: hároméves kislány és két hónapos kisfiú édesapja, aki élvezi a Zalaegerszegen töltött mindennapokat.

„Nagyon jó döntés volt ideigazolni, szeretünk itt élni. Ha bármilyen problémánk adódott, nemcsak a klubban dolgozók segítettek, hanem a város lakói, legyen szó szomszédokról vagy ismerősökről. Mindig segítőkészséget tapasztaltunk, és ez az életben nagyon fontos” – zárta gondolatait Szankovics.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC