nb1.hu

Szenzáció: a Tottenham magyar válogatott játékost igazolt!

2028-ig írt alá az angol sztárklubhoz.

Az angol sztárklub, a Tottenham Hotspur női csapata leigazolta Csiki Annát, a magyar válogatott labdarúgóját. A hírt hivatalos oldalán jelentette be a Spurs.

„Örömmel jelentjük be, hogy Anna Csiki aláírt a BK Häckentől… A 24 éves magyar válogatott játékos 2028-ig szóló szerződést írt alá. A Barclays Női Szuperliga 2024/25-ös szezonjában a 14-es számú mezt fogja viselni” – írja új játékosáról a Tottenham.

A bemutató cikk kitér Csiki Anna múltjára, miszerint 13 évesen lett az FTC labdarúgója, ahol 16 évesen már bemutatkozott a felnőttek között is. Kétszer lett magyar bajnok, háromszor hódította el a Magyar Kupát a zöld-fehérekkel. „A középpályás 2020 közepén Svédországba költözött, hogy csatlakozzon a Göteborg FC-hez – amelyet ma BK Häcken néven ismernek –, és azóta 69 bajnoki mérkőzésen szerepelt a klub színeiben, nyolc gólt szerezve. Négyéves göteborgi időszaka alatt a csapattal megnyerte a Damallsvenskant (svéd első osztály) 2020-ban, majd a következő szezonban további trófeát szerzett a Svéd Kupa elhódításával, miután 3-0-ra legyőzték az Eskilstuna Unitedet a döntőben. Rendszeresen szerepelt az UEFA Női Bajnokok Ligája mérkőzésein, és segített a csapatnak a legjobb nyolc közé jutni a legutóbbi idényben, ami a klub legjobb eredménye volt 2013 óta.”

Mint írják, „Robert Vilahamn vezetőedző és Anna már korábban is dolgoztak együtt, mivel a svéd edző 2022-ben a BK Häcken irányítása alatt játszott. Anna abban az idényben mindössze két bajnoki mérkőzést hagyott ki, és öt gólt szerzett – ez eddigi karrierje legjobb góllövő szezonja volt.”

Csiki Anna 40-szer lépett pályára a magyar felnőtt válogatottban, amelynek 2017 óta rendszeresen tagja.

A Tottenham az előző szezonban 6. lett a bajnokságban, idén a Crystal Palace ellen kezdi meg bajnoki szereplését a csapat, de arra még két hetet várni kell. Csiki Anna, ha a papírjai is rendben lesznek addigra, jövő héten mutatkozhat be új csapatában a Feyenoord elleni felkészülési mérkőzésen.

Nyolcaddöntő a BL-ben: 441 nap után tért vissza a legjobb magyar

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC