nb1.hu

Szeged: Shane Tusup tanítványa döntött a Vasas ellen

„Óriási kiváltságban van részünk. Az ölünkbe hullott a lehetőség, ami országos szinten is óriási dolog. Ő a sportszakma csúcsa, amit ő adhat nekünk, maximálisan ki kell használnunk. Céljaink vannak csapat és egyéni szinten is. Élnünk kell a lehetőségekkel.”

A fenti idézet Borvető Árontól származik, aki az első fordulóban Kazincbarcikán (1-0-ra győzött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia) és szombaton a Vasas ellen is (4-3-ra győztek a szegediek) győztes gólt szerzett. Borvető 2020. október 15-én nyilatkozott így az NB1.hu-nak, amikor az NB III-as III. Kerületi TVE bejelentette, hogy több játékosának is egyéni képzéseket tart majd Shane Tusup, aki tevékeny részt vállalt magára Hosszú Katinka sikereiből is.

A Kerület vezetői azért kötöttek együttműködést Tusuppal, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy az óbudai játékosok magasabb osztályba igazolhassanak.

Borvető Óbudáról az NB II-es Haladáshoz került, majd Szombathelyről igazolt Szegedre, az eddigi két fordulóban 77 percnyi játékidő elég volt neki ahhoz, hogy kétszer is győztes gólt szerezzen.

A Szeged és a Vasas őrült jó mérkőzést játszott egymás ellen. A hazaiak kétgólos előnnyel vonulhattak a pihenőre, majd a fordulás után a csereként beállt Radó András vezérletével egyenlítettek az angyalföldiek. Szilágyi Zoltán a 80. percben ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd Radó a 90+2. percben 11-esből egyenlített, majd két perccel később Borvető eldöntötte a három pont sorsát.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

„Nagyon kiélezett meccs volt, kétszer is úgy éreztük, hogy már a kezünkben van, de mindkétszer hagytuk is kicsúszni onnan. Szerencsére a gólom a legvégén volt, amire már nem tudott válasz jönni, úgyhogy nagyon örülünk a végkimenetelnek. Legfőképpen a szurkolóinkat emelném ki, mert nagyon jó hangulatot teremtettek. Szakadt az eső, potyogtak a gólok, talán egy fokkal mi akartuk jobban a győzelmet. Azt gondolom, hogy megérdemeltük. A soha nem adjuk fel mentalitást kell továbbvinnünk. Meccsről meccsre készülünk, vannak céljaink, de nagyon hosszú a bajnokság, igyekszünk továbbmenteni a formánkat” – mondta Borvető a lefújás után az M4 Sportnak.

A Szeged ultrái a mérkőzés előtt egy olyan drapériát feszítettek ki maguk elé a kerítésre, amelyen ez állt: „Égjen a tűz bennetek! Cél az NB I!”

Fotó: Ultras Szeged

A Szeged eddig két meccsen szerzett két győzelemmel büszkélkedhet. Az angyalföldiek elleni siker után azonban Alekszandar Sztevanovics vezetőedző joggal hívta fel a figyelmet arra, hogy feltehetően nem lesz mindig sikeres a csapata.

„Gratulálok a játékosoknak, hiszen nagy győzelmet arattak egy nagyszerű csapat, a Vasas ellen. Nagyon nehéz meccs volt, mert több hiányzónk volt sérülésből adódóan, leginkább a középpályán. Büszke vagyok a játékosokra, sokat dolgoztak, megérdemelten nyerték meg ezt a meccset. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy elfogadták az összes változtatást a meccs során. Köszönöm a szurkolóinknak is, hogy ilyen rossz időben is kijöttek, most könnyű szurkolni nekünk, mert megy a szekér, de ez nem lesz mindig így, és ennek a fiatal csapatnak szüksége van a támogatásra.”

Borvető a Délmagyarnak így nyilatkozott a folytatásról és a távlati célokról:

„Két győztes góllal indítottam az évet, semmi rosszat nem tudok mondani. Szeretem, ha sűrű a program, de először az Ajka elleni meccsre fókuszálunk. Az NB II nagyon kiegyensúlyozott bajnokság, résen kell lennünk a folytatásban is.”

A Szeged vasárnap 19 órakor lép pályára az előző bajnokság meglepetéscsapatának számító Ajka otthonában. Az ajkaiak a harmadik, a szegediek a negyedik helyen végeztek az előző kiírásban.

Az Ajka az első fordulóban 1-1-et játszott hazai pályán a Soroksárral, vasárnap viszont 2-0-s vereséget szenvedett Budafokon.

EMLÉKEZTETŐ
Szeged–Vasas 4–3 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 2083 néző.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Nagy Zs., Tóth B. – Papp Á. (Gera, 86.), Gajdos, Prosser (Palincsár, 61.). – Nyári (Radics, 69.), Bíró, Óvári (Borvető, 86.).
Vasas: Uram – Ódor (Ihrig-Farkas, 59.), Szivacski, Baráth B., Deutsch – Urblik (Sztojka, a szünetben), Hidi M. – Faragó (Girsik, 59.)., Holender (Radó, a szünetben), Hinora (Zimonyi, 84.) – Novothny. Vezetőedző: Desits Szilárd.
Gólok: Óvári (26.), Papp Á. (28.), Szilágyi (81.), Borvető (90+4.), ill. Radó (61.), Ihrig-Farkas (77.), Radó (90+2., 11-esből).
Kiállítva: Szivacski (87.).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC