nb1.hu

Szappanos remekelt a sztárok ellen, nyert a PMFC, Németh kezdett az új csapatában

Hibátlan a DEAC, Schönék továbbjutottak, Szűcsék kiestek.

Két mérkőzést rendeztek kedden az NB III 5. fordulójában.

Az Észak-Keleti csoportban a DEAC Soltész góljával 1-0-ra nyert a címvédő Putnok otthonában, így továbbra is hibátlan a bajnokságban. A Dél-Nyugati csoportban a PMFC elvette a Paks II. veretlenségét: 2-0-ra nyertek az atomvárosban az előző két bajnokijukat elveszítő pécsiek. A Paks kapuját a frissen igazolt Kovácsik Ádám védte.

Az a Kovácsik, akit a paksiak Szappanos Péter pótlására igazoltak – Szappanos pedig kedden immár másodszor védett a szaúdi élvonalban.

Ezúttal ráadásul sikerélménnyel, hiszen csapata, az Al-Fateh meglepetésre 1-0-ra legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott, sztárokkal teletűzdelt (Roberto Firmino, Rijad Mahrez, Édouard Mendy, Franck Kessié) Al-Ahlit. Szappanos remekül védett, csapatából a gólszerző Djaniny után a második legjobb osztályzatot kapta a statisztikák szerint.

A válogatott keretből ezúttal kimaradt kapuson kívül is több légiós pályára lépett kedden. A Münsterben először kezdett Németh András: a Hamburgtól kölcsönvett magyar csatár 60 percet kapott és biztatóan játszott. Csapata a papírformának megfelelően simán, 5-0-ra kikapott odahaza az előző idény Bundesliga-ezüstérmese, a Bajnokok Ligájára készülő Stuttgart ellen a Német Kupában, így kiesett.

Szintén kupameccseket rendeztek Angliában: a Ligakupában a Schön Szabolcsot a 72. perctől a pályán tudó Bolton 2-0-ra nyert a Shrewsbury vendégeként és továbbjutott, míg a Plymouth 2-0-ra kikapott a Watford vendégeként, így kiesett. Szűcs Kornél végigjátszotta a találkozót.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC