nb1.hu

Szántai Levente: a modern szabályozásokkal veszít csibészségéből a futball

Három éve fejezte be az aktív pályafutását, a korábban többek között az MTK, a Mezőkövesd és a Szeged csapataiban is megforduló Szántai Levente. Az NB1.hu-nak adott 1az1-interjújában, a korábban a magyar válogatott kerettagság is eljutó, jelenleg sport szakpszichológusnak tanuló egykori kapus beszélt többek között az új célokról, kihívásokról és arról is, hogy miért fontos a sportpszichológus szerepe a labdarúgásban.

 

Sokrétű és izgalmas kihívások

“Alapvetően az utánpótlásban dolgozom, és nagyon szerteágazó a munkám. Szakmai napokat tartok. Egyre népszerű a munkám. Jelenleg öt edző is jár hozzám, ez egy fejlesztési folyamat saját maga számára is. U14-től kezdve U19-es korosztályig heti szinten csapat foglalkozásokat tartok.”

 

A csapat az edző tükre

“Azt gondolom, hogy a csapat az az edzőnek a tükre. Az edző, hogy ha a saját személyiségfejlesztésével is foglalkozik, akkor annak a pályán is van hatása.”

 

A gólt is védte

“Amikor én még aktív labdarúgó kapus voltam, akkor még nem volt VAR-rendszer, és ha visszaemlékszem, nekem pont ebből van az egyik legszebb emlékem pályafutásom során. Egy olyan labdát védtem, ami egy jó 20-30 centivel már a gólvonal mögött volt. A csapattársaim viccelődtek is velem, hogy Levi, te a gólt is véded!”

 

Az új szabályok

“Alapvetően az ilyen mentális hadviselés a versenysport része. Fontos látni, hogy az új szabályozásokkal sterillé tesszük a futballt, ezáltal picit veszít abból csibészségéből is, ami hozzátartozik ehhez a sportághoz.”

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC