nb1.hu

Szalai Attila öngóllal, Sallai Roland góllal indította a Bundesliga új idényét

Roppant balszerencsés volt a nyáron Hoffeinheimbe igazoló magyar válogatott védő.

Elkezdődött a német Bundesliga 2023-24-es idénye. A német elsőosztályban öt magyar futballistának szoríthatunk, közülük ketten egymás ellen léptek pályára szombat délután. A Hoffenheim-Freiburg összecsapáson Szalai Attila, valamint Sallai Roland nézett egymással farkasszemet, míg a Willi Orbánnal a kezdőben – Gulácsi Péter még nem került keretbe – felálló Lipcse Leverkusenbe látogatott.

Hoffenheimben az első félidőben két magyar gólt is láthattak, igaz Szalai Attila szívesen lemondott volna erről. A magyar válogatott védő roppant balszerencsés volt, amikor egy bal oldalról érkező freiburgi beadás előbb John Brooks-on, majd Szalain változtatott irányt és került Oliver Baumann kapujába.

Még az első játékrész ráadásában Sallai Roland vágott be egy kapusról kipattanó labdát, s a Freiburg 2-0-s előnnyel vonult szünetre. Szalai Attilát a félidőben lecserélték.

Ugyan a fordulás után rögtön szépíteni tudott a Hoffenheim Ozan Kabak révén, az egyenlítésre már nem futotta erejükből, így a Freiburg idegenbeli győzelemmel nyitotta az idényt.

A Lipcse nem kezdte jól az szezont, mivel egy gólos vereséget szenvedett Leverkusenben. Az első 45 percben két gólt kaptak Orbánék, előbb Frimpong, majd Tah talált be. Ugyan Dani Olmo szépített a szünet előtt, a 64. percben ismét két gólosra nőtt a hazai előny Florian Wirtznek köszönhetően. A nyáron igazolt Lois Openda góljával zárkózott a Lipcse a hajrára fordulva, de több gól nem esett a mérkőzésen.

Bundesliga, 1. forduló
Hoffenheim – Freiburg 1-2 (0-2)
Hoffenheim: Szalai Attila a 39. percben öngólt szerzett, a félidőben lecserélték.
Freiburg: Sallai Roland a 45+3. percben gólt szerzett, a 85. percben lecserélték.

Leverkusen – RB Leipzig 3-2 (2-1)
Leipzig: Willi Orbán végig pályán volt, Gulácsi Péter nem volt keretben.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC