nb1.hu

Szakmai vezetőt és játékost igazolt a Szentlőrinc, korábbi NB I-es is Kaposváron folytatja

Tóth László megtalálta az új állomáshelyét Mezőkövesd után.

SZENTLŐRINC

A legutóbb Mezőkövesden tíz évig sportigazgatóként dolgozó Tóth László tölti be a folytatásban Szentlőrincen a szakmai vezető pozícióját.

„Nagyon örültem a szentlőrinci lehetőségnek, mert annak idején Bőcsön hasonló dolgokat vittem véghez: gyakorlatilag egyedül építettem fel a klubot, és vittem fel az NB II-ig, ahogy azt Szentlőrincen a tulajdonos, Kovácsevics Csaba tette, nekem anno a helyi polgármester nagyon sokat segített. Bízom benne, hogy itt is el tudunk majd érni olyan sikereket, eredményeket, amelyekre kevesen számítanak. Ehhez a húszéves szakmai tapasztalatommal szeretnék hozzájárulni: nem kizárólag a játékosok igazolásában, a klub menedzselésében, a kapcsolattartásban merül ki a feladatom, hanem mint pro-licences edző, aki a Mezőkövesdet is irányította vezetőedzőként, a szakmai stáb munkáját is segíteni fogom” – mondta, hozzátéve: ha ugyanúgy éveket tölthet majd el Szentlőrincen, ahogy korábban Bőcsön és Mezőkövesden, az biztosan azt fogja jelenteni, hogy nem eredménytelenül végzi a munkáját.

Belső védőt is igazolt a klub, méghozzá a legutóbb a PMFC-nél játszó Szekszárdi Tamás személyében.

„Nagyon sok jót hallottam eddig a Szentlőrincről, a klubról, az öltözői hangulatról, a családias légkörről. Emellett sokat nyomott a latban a vezetőedző, Waltner Róbert személye, továbbá az is, hogy nagyon szimpatikusak voltak a vezetők által felvázolt célok – fogalmazott a 30 éves belső védő. – Amolyan fekete lónak érzem a csapatunkat, talán nem nagyon számolnak majd velünk az ellenfelek, viszont képesnek érzem magunkat arra, hogy akár a középmezőnyig is eljussunk. Nagyon keményen készülünk, amióta itt vagyok, gyakorlatilag edzem és alszom, de nincs ezzel probléma, ezt csak így lehet csinálni. Bízom benne, hogy stabil, megbízható teljesítményt nyújtok majd a pályán. A legfontosabb az, hogy a csapat sikeres legyen a következő szezonban, ha ez így lesz, akkor az is biztos, hogy nekem is eredményes, jó idényem lesz, márpedig ez a célom!” – fogalmazott.

KAPOSVÁR

Balla Kevin, Görög Gergő és Zoltán Rafael is a kaposváriaknál folytatja.

A 17 éves Balla a Fehérvár második csapatától érkezik.

„A Főnixben kezdtem el focizni négy évesen, majd 12 év után váltottam és a Fehérvár első osztályban szereplő U17-es csapatához igazoltam, amivel a második helyet szereztük meg egy jó szezon után, sőt még az NB III-ba is bemutatkozhattam. Az előző idényben sajnos kevés játéklehetőséget kaptam a Fehérvár második csapatában, azonban mind szempontból hasznos idény volt. Úgy hallottam, hogy jó csapat van Kaposváron és ez az elmúlt két hétben be is igazolódott számomra. A felkészülés alapján azt gondolom, hogy komoly célokkal vághatunk neki a bajnokságnak, a csapat esélyes a dobogóra. Remekül érzem magam a Rákóczinál, a csapat igen befogadó, így már most úgy érzem, mintha évek óta itt játszanék. Az edzőmeccsek jól sikerültek, mind a hármon kezdőként kaptam lehetőséget, sőt mindegyiken jó játékkal nyertünk, ezt a formát pedig szeretnénk átmenteni a bajnokságra” – fogalmazott a tehetséges középpályás.

Görög a Paks színeiben az NB I-ben is bemutatkozott.

„Jól éreztem magam Pakson, rengeteg jó emlék köt oda, azonban az előző szezonban váltottam, léptem egyet felfelé a karrieremben azzal, hogy Dunaföldvárra igazoltam. Úgy gondolom, hogy ez a lépcsőfok kellett ahhoz, hogy most Kaposvárra tudtam igazolni. A társak már az első edzésen befogadtak, remek a közeg, jól érzem magam, s úgy gondolom, hogy sokra vihetjük. A távlati célom, hogy minél magasabb osztályban szerepelhessek, úgy gondolom, hogy ebből a szempontból egy fontos lépés volt a karriereben, hogy egy nagy múlttal rendelkező klubhoz szerződtem, melyet szeretnék egy minél sikeresebb idényhez segíteni” – mondta a 21 éves szélső.

Zoltán a legutóbbi tavaszi idényt a Kecskemét II.-nél töltötte.

„Jól érzem magam Kaposváron, tetszenek a körülmények és a stadion is. A célom, hogy minél jobb teljesítménnyel segítsem a klubot. Az edzőmérkőzések jól sikerültek, gólpasszokat adtam, gólokat szereztem, de ehhez kellett a csapat jó teljesítménye is. Véleményem szerint, remek a közösség, ezt az eredmények is igazolják. Babinszky Bencével megtaláltam az összhangot, úgy gondolom a párosunk veszélyes lehet az ellenfelekre” – nyilatkozta a 20 éves támadó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC