nb1.hu

Súlyos vereséget szenvedett a Puskás Akadémia

Pedig a szünetben még csak 1-0-ra vezetett a német másodosztályú Düsseldorf.

A Puskás Akadémia FC július 7-én 1-1-re végzett a lengyel másodosztályú Wisla Plockkal, majd öt nappal később 4-1-re kikapott a cseh élvonalbeli FC Slovan Liberectől. Az ausztriai edzőtábor harmadik mérkőzésén, hétfőn a Düsseldorf 5-0-ra kiütötte a felcsúti együttest.

A magyar klub hivatalos honlapjának a beszámolója szerint a 800 kilométeres távolság ellenére több száz német szurkoló érkezett Düsseldorfból a freistadti Holzhaider Stadionba.

Pörgős kezdés

A németek kezdőrúgásával indult a mérkőzés, amelyből egyből veszélyes támadást is indítottak, de Nicolas Gavory lapos beadása szerencsére elment keresztbe a felcsúti kapu előtt. Egy perccel később már a másik oldalon alakult ki helyzet: egy röviden hazaadott labdára Lamin Colleynak sikerült majdnem lecsapnia, de Dennis Gorka kapus résen volt, majd Kern Martin próbálkozott meg egy átlövéssel, ami szögletre pattant az egyik védőről.

Veszélyesen kezdtek tehát a felek, ezután azonban kissé visszafogottabb lett a játék mindkét oldalon. De csak rövid időre, ugyanis a 10. percben Shinta Appelkamp éles beadása után Patrizio Stronatinak kellett tisztáznia. Két perccel később Kern beívelése után Stronati fejelte le a labdát, amiből Colley kis híján vezetést is szerzett, ám Gorkának sikerült hárítania. A 20. percben Markek Tamásnak is játékba kellett avatkoznia, miután egy jobb oldali beadást követően Appelkamp lőtt kapásból, a magyar kapust azonban nem tudta meglepni. A 26. percben a düsseldorfi hálóőr már nem volt ennyire magabiztos: Gorka cselezni próbált, Colley viszont szemfüles volt, és szerelni tudott, majd lőtt is, de a Puskás Akadémia csatára nem tudta eltalálni az üres kaput.

A labda kipattant a pálya mellett lévő családi ház teraszára

A 36. percben egy Fortuna-szöglet után Kernhez került a labda, a fiatal felcsúti középpályás elindult az ellenfél kapuja felé, majd remek ütemben Colleyhoz passzolt. A csatárnak sikerült is becseleznie magát a németek tizenhatosára, lövését viszont védte Gorka, amely után a labda kipattant a pálya mellett lévő családi ház teraszára. Ezen remekül szórakozott a főleg németekből álló közönség a lelátón, a düsseldorfi drukkerek öröme pedig még inkább felhőtlenné vált a 38. percben, amikor Gavory bal oldali beívelésére Emmanuel Iyoha érkezett középen, és könyörtelenül a hálóba bombázott, ezzel megszerezve a vezetést a Fortuna Düsseldorfnak (0-1).

A félidő végén egy labdavesztés után Ao Tanaka is megpróbálkozott egy lövéssel tizenöt méterről, de elkerülte a magyar kaput a próbálkozása. A remek iramú első játékrész tehát 1-0-s Fortuna-vezetéssel ért véget.

A második félidőben négy német gól esett

A szünetben Gruber Zsombor váltotta Colley-t, Luciano Slagveer helyére pedig Komáromi György érkezett a jobbszélre. Az első lehetőség azonban nem a fiatal magyar felcsúti támadók előtt adódott a második félidőben. A csereként pályára küldött Elione Fernandes Neto tűzött kapura egy átlövést, amely nem sokkal kerülte el a magyar kaput. Az 53. percben Gavory már jobban célzott. A francia balhátvédet Marcel Sobottka szolgálta ki remekül, Gavory pedig a hosszúba vágta a labdát megduplázva ezzel a düsseldorfi előnyt (0-2).

Az 56. percben Artem Favorov labdaszerzése után Gruber lódulhatott meg az ellenfél térfelén, végül azonban próbálkozásával célt tévesztett. A 60. percben pedig újra Gavory volt az egyik főszereplő. A francia védő kiválóan készítette le a labdát Netónak, aki újabb átlövést küldött kapura, amely ezúttal a hálóban kötött ki (0-3).

A harmadik kapott gól után Hornyák Zsolt hármat is cserélt

Jakub Plsek, Kern Martin és Artem Favorov hagyta el a pályát, helyükre pedig érkezett Corbu Marius, Jonathan Levi, valamint Dusinszki Szabolcs. Gruber ezután remek cselsorozatot mutatott be az ellenfél tizenhatosán belül, majd lőni is tudott, ám a német védők blokkoltak.

A 69. percben újra a felcsúti kapu volt veszélyben: egy beívelt labdára Neto érkezett a túloldalon, kapáslövését viszont remekül blokkolta Brandon Ormonde-Ottewill. A 71. percben viszont már nem volt ilyen magabiztos a védősor. Egy újabb bal oldali beadást követően röviden szabadítottak fel a hátvédek, a lecsorgót pedig Jamil Siebert bombázta kapura, lövése megpattant a menteni igyekvő Szolnoki Rolandon, majd újra a hálóban kötött ki a labda (0-4).

A végén kapust cserélt a felcsúti edző, Komáromi megsérült

A gól után még egy csere következett, Markek Tamás helyét Pécsi Ármin vette át a kapuban, akinek a 78. percben védenie is kellett, majd az ismétlést követően Wojciech Golla vágta ki a labdát a gólvonalról. A 80. percben a Fortuna Düsseldorf csapatkapitánya Andre Hoffmann is betalált fejjel egy szöglet után, így már ötgólos volt a német előny (0-5).

Az öt kapott gólnál is elszomorítóbb, hogy a mérkőzés hajrájában egy német becsúszás után Komáromi György maradt lent a térdét fájlalva, és nem is tudta saját lábán elhagyni a pályát. A játékvezető a 86. percben le is fújta a találkozót, így harmadik nyári felkészülési meccsén 5-0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia a Fortuna Düsseldorf ellenfeleként – olvasható a meccs tudósítása a pfla.hu-n.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés:
Fortuna Düsseldorf – Puskás Akadémia FC 5-0 (1-0)
Fortuna Düsseldorf:
Gorka – Zimmermann (Uchino 75′), Hoffmann, de Wijs (Siebert 46’), Gavory (Bockle 75′)– Tanaka (Bird 75′), Engelhardt (Neto 46’), Sobottka (Hirschberger 75′) – Iyoha (Vermeij 46’), Ginczek (Niemiec 46’), Appelkamp
Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Slagveer (Komáromi 46’), Favorov (Corbu 60’), Batik, Plsek (Dusinszki 60’), Kern (Levi 60’) – Colley (Gruber 46’)
gól: Iyoha 38’, Gavory 53’, Neto 60’, Siebert 71’, Hoffmann 80’

A magyar együttes július 19-én a szaúdi Al-Fateh ellen javíthat.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC