nb1.hu

„Sosem alibifocira törekszünk” – a magyar kapitány a várható kezdőcsapatról is beszélt

Marco Rossi elmondása szerint a győzelem a cél Zenicában.

A magyar válogatott hétfőn este Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára Nemzetek Ligája-találkozón. A meccset megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány az első kérdést Balogh Botond kapcsán kapta, aki sérülten csatlakozott a kerethez, és nem lépett pályára a hollandok ellen.

„Ma edzett először, mióta együtt vagyunk. A kispadon ott lehet, de túl rizikós lenne, ha az első perctől kezdve a pályán lenne.”

A magyar kapitány elmondása szerint a Parma védőjét Botka Endre helyettesítheti hétfőn, míg a pénteken a szünetben kényszerűségből lecserélt Dárdai Márton helyére Fiola Attila húzódhat át.

„Mint mindig, most is vannak nehézségek, de sokszor – szinte mindig – megmutattuk már korábban, hogy sosem alibifocira törekszünk. Ahogy a srácoknak szoktam mondani: mindenki hasznos, senki sem nélkülözhetetlen. Mindenkit tudunk pótolni. Sokszor megtettük már, nagyon jó eredménnyel, jó teljesítményekkel.

És nem mindig bunkerfocit játszottunk. Persze, nem a legkönnyebb helyzet, de meg kell oldanunk. Tökéletesen megbízunk mindenkiben, akit meghívtunk a keretbe. Jól ismerjük őket.

Álmodozzunk együtt: Bosznia-Hercegovinán túl a világbajnokság álma válhat valóra

Rossi szerint a német és a holland válogatott egyértelműen kiemelkedik a csoportból, míg a magyar és a bosnyák hasonló szintet képvisel.

Nem lesz könnyű innen ponttal távoznunk, de azért jöttünk, hogy a saját focinkat játsszuk, és pontokat szerezzünk.

„Nehezemre esik úgy felkészíteni a csapatot, hogy ne a győzelemért játsszunk. Nem tudom úgy csinálni, hogy ne a három pont lebegjen a csapatom szeme előtt. Nem hiszem, hogy van olyan edző a világon, aki másképp gondolkodik. Mindenki a három pontért dolgozik. Mi is minden megteszünk érte.”

„Talán a jövőben is én védhetek” – a magyar válogatott kapusa támadó focira számít

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC