nb1.hu

Sorsfordító meccsek előtt: elemezni kell a Vidinél

Nem a pálya közepe a legfontosabb a vezetőedző szerint.

Az előző bajnokságban az utolsóként zárt Vasas otthonában elért 0-0-val biztosította be a Fehérvár FC az élvonalban maradását. A nyáron alaposan átalakult a játékoskeret, fiatal, a klubhoz kötődő magyarok is lehetőséget kaptak a bizonyításra. Ehhez hozzájárult a korábbi főszponzor távozása is. Az eredményességben azonban (még?) nem történt változás.

AZ EDDIGIEK

Hat meccset játszott eddig a Vidi a bajnokságban, 4 pontot szerezve. Ez arra elegendő, hogy a fehérváriak jelenleg a 9. helyen álljanak a tabellán, 1 ponttal megelőzve a már kieső helyen szerénykedő Zalaegerszeget. A 8. helyezett, egy meccsel kevesebbet játszó Paks viszont már négy egységgel többet gyűjtött.

A Vidi a 6 meccsén 8 gólt lőtt, ami azért is kevés, mert cserébe 12-szer találtak be az ellenfelek kapujába. A Paks elleni, idegenbeli 2-0-s vereség alkalmával is voltak helyzeteik a vendégeknek. Hátul viszont nem voltak mindig szervezettek és ez természetesen szemet szúrt Bartosz Grzelak vezetőedzőnek is.

REAKCIÓ

„Sok lövésünk volt, de azok nem mindig találták el a Paks kapuját, kapufát is eltaláltunk. Volt egy olyan szituáció is, amikor az egyik paksi védő kezéről pattant le a labda, de értem, hogy az miért nem lett tizenegyes. Ki kell elemeznünk, hogy miért nem vagyunk elég erősek a saját tizenhatosunkon belül, mert elkerülhető gólokat kapunk. A futballnak viszont van logikája, ami egyszerű: a helyzeteket be kell lőni, hátul nem szabad nagy hibákat véteni. Ezeken múlik a győzelem, nem azon, hogy mi történik a pálya közepén” – válaszolta a szakvezető az NB1.hu-nak.

HOGYAN TOVÁBB?

A Vidi tehát továbbra is a veszélyeztetett zóna tagja, a kérdés csak az, hogy vannak-e ennek szemmel látható jelei a hétközi edzéseken?

Fotó: Fehérvár FC

„Szeretek versenyezni, ezért vagyok edző, szeretek nyerni is. Része a futballnak, hogy az edzéseken jól teljesítenek a játékosok, jó dolgokat látok tőlük, de a mérkőzésen nem jönnek ki azok, amiket gyakoroltunk. Ezért van az, hogy vannak csapatok a tabella elején és végén is. Tisztában vagyok a klubom történelmével, ami dicsőséges, büszkék lehetünk rá. Nekünk most valami újat kell felépítenünk, ezen dolgozik mindenki. Viszont ehhez még időre van szükségünk. A bajnokság elején sok csapat küszködik, nem csak mi vagyunk ebben a helyzetben. Ha a klub és a csapat mentálisan erős lesz, akkor pozitívabb időszak következhet.

A Vidire fontos meccsek várnak a válogatott meccsek miatti szünet után a bajnokságban. Fogadja a Zalaegerszeget, majd a tabellán szintén mögötte lévő Kisvárdához látogat.

Sorsfordító találkozók lehetnek ezek…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC