nb1.hu

Skót-magyar: taktikai csata, Varga-sérülés, a 100. percben jött a csodagól

Fontos három pontot szerzett Magyarország.

SKÓCIA–MAGYARORSZÁG  0–1

Az Európa-bajnokság első csoportkörében Skócia 5-1-re kikapott Németországtól, majd 1-1-es döntetlent játszott Svájccal. Magyarország 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól, majd 2-0-ra alulmaradt a házigazdákkal szemben. Vasárnap este a nemzeti válogatott továbbjutása volt a tét Stuttgartban. Marco Rossi két helyen változtatott a németek elleni kezdőcsapathoz képest és bár skót labdabirtoklással kezdődött a találkozó, az első lövés a mieink nevéhez fűződik.

1. félidő

Bolla a mérkőzés 8. percében kínálta meg egy távoli lövéssel Gunnt, de a skót kapus védeni tudott. Tudatosan adta át a területet Skóciának a magyar válogatott, amivel nem is nagyon tudott mit kezdeni az ellenfél. Félóra után lassan átvettük a kezdeményezést, amit Sallai sistergős bombája nyitott. A 41. percben Szoboszlai szabadrúgása Orbán fejét kereste, a magyar védő fejese a felső lécet is súrolta, de fölé ment. Az első félidőben taktikai csata és óvatos játék zajlott.

2. félidő

A második játékrészt veszélyesebben kezdtük, de a kaput nem sikerült eltalálnunk. A 68. percben egy szerencsétlen ütközés után Varga maradt a földön és súlyosnak tűnt az eset. A helyi orvosi stáb eléggé lomhán sietett a magyar csatár segítségére, Szoboszlai maga húzta be a mozgó hordágyat. Bő hat percet állt a játék és Vargát le kellett cserélni. A hajrát mindkét együttes megnyomta, Schäfer lövését védte Gunn a 90. perc, Szoboszlai bombáját a 91. percben. Egy perccel később Csoboth futhatott ziccerben a kapura, de a próbálkozása után a kapufáról kipattant a labda. Remekül védekeztek a magyar játékosok, a skótok csak leshelyzetből veszélyeztettek az egész mérkőzésen – a 98. percben Hanley lövését védte Gulácsi. A hosszabbítás utolsó percében egy ellentámadás végén Sallai jobb oldalról középre gurított, Szoboszlai előtt elcsúszott a labda, de a csereként beállt Csoboth a legjobbkor érkezett és megnyerte a mérkőzést a magyaroknak, 0-1.

Varga Barnabás a kórházba menet magánál volt és kommunikált a orvosokkal. A magyar támadóról a legfrissebb információk ITT OLVASHATÓK! A mérkőzés legjobbja Sallai Roland lett.

Európa-bajnokság, A-csoport
SKÓCIA–MAGYARORSZÁG  0–1 (0–0)

Stuttgart, MHPArena, 54 000 néző v.: Facundo Tello (argentin)
Gólszerzők: Csoboth (90+10.)
Sárga lapok: Styles (18.), Orbán (26.), Schäfer (44.), McTominay (50.), Csoboth (111.)
🇭🇺: Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai (Szalai, 74.) – Bolla (Csoboth, 86.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 74.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan 89.) – McTominay, Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McGinn (Armstrong, 76.) – Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke.

Az A csoport végeredménye:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC