nb1.hu

Sikeres rajtban bízik a DVTK sportigazgatója

Dr. Bajúsz Endre a diósgyőriek honlapjának nyilatkozott a pénteken rajtoló NB I-es idényről.

A DVTK az egyik újonca lesz az OTP Bank Liga 2023-24-es szezonjának, a klub honlapja dr. Bajúsz Endre sportigazgatóval készített interjút, aki megosztotta gondolatait a következő időszakról. A miskolciak sportigazgatója bízik abban, hogy sikeresen indul a csapat számára az NB I-es megmérettetés, illetve céljuk a stabil szereplés.

Ugyanazt tudom elmondani, mint a felkészülés kezdetén: olyan stabil csapatot építünk, amire a következő években tovább tudunk építkezni. Mindenekelőtt a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámokat. Ugyanakkor azt is tudjuk, a 12 csapatos a mezőny sűrűsége miatt biztosan lesznek olyan időszakok, amikor a dobogó közelségét, máskor a kiesés rémét hozzák majd velünk kapcsolatban szóba.

A nyáron több külföldi labdarúgót igazolt a Diósgyőr, ennek okaként azt jelölte meg, hogy a céljaik eléréséhez megfelelő futballistákat szerettek volna megszerezni. Végső esetben nézik az adott játékos útlevelét, annál fontosabb a technikai és taktikai tudás, a mentális képesség, valamint az emberi tulajdonság. Ugyanakkor azonos feltételeknél igyekeznek a magyar játékosokat előnyben részesíteni, de ez egyáltalán nem egyszerű.

Persze, ha minden mutató egyforma, akkor igyekszünk előnyben részesíteni a magyar játékosokat, ami nem egyszerű. Mondok egy konkrét példát név nélkül. Megkerestük egy magyar labdarúgó klubját, akik hajlandóak lettek volna a játékjogát értékesíteni, és mondtak egy összeget, ami nagyságrendileg az OTP Bank Ligában átlagosnak mondható éves bér duplája. És ehhez jött még a játékos fizetése.”

Ami a fiatal játékosok szerepeltetését illeti, a DVTK igyekezni fogja kiaknázni a lehetőséget – mivel az MLSZ az NB I-ben kedvezőbb feltételek szab.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC