nb1.hu

Schäfer duplán örülhetett, Sallai bosszankodhatott, kiesett a magyar támadó csapata

Gulácsi Péter ezúttal nem lépett pályára.

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga utolsó fordulójában magyaros rangadót rendeztek, hiszen az Union Berlin a Freiburgot fogadta. A hazaiaknál Schäfer András, a vendégeknél pedig Sallai Roland kezdett. Az Union az első félidő végén büntetőt kapott, de Juranovics nem tudta gólra váltani a tizenegyest, így maradt a 0-0. A második játékrészben Hollerbach góljával a berliniek megszerezték a vezetést. A hajrában Doan egalizált, majd a ráadásban Haberer állította be a 2-1-es végeredményt. Schäfert a 62., míg Sallait a 77. minutumban cserélték le, Szalai Attila nem kapott bizonyítási lehetőséget a Freiburgban. Az Unionban az FTC korábbi húzóembere, Laidouni a 80. percben állt be csereként.

A Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2-2-es döntetlent játszott Frankfurtban. A találkozón végig a pályán volt Orbán, Gulácsi Péter ezúttal nem jutott szóhoz a lipcsei együttesben.

A Leipzig a negyedik, a Freiburg 10., míg az Union a 15. lett. Schäferék ezzel a pozícióval elkerülték az osztályozót, vagyis a következő idényben is biztosan az élvonalban állhatnak rajthoz.

NÉMETORSZÁG
Bundesliga
Eintracht Frankfurt–RB Leipzig 2-2
Union Berlin–Freiburg 2-1

SZLOVÉNIA

Sorsdöntő meccs várt az Aluminij gárdájára a szlovén élvonal utolsó játéknapján. A kiesés elől menekülő együttes a Domzalét látta vendégül szombat délután. A Domzale a duplázó Krupic vezérletével a 32. percben már 3-0-ra vezetett. A folytatásban az Aluminij csak egyszer köszönt be, így a 3-1-es vereségnek köszönhetően búcsúzik a legmagasabb osztálytól. Tanyi Barnabás kezdett az Aluminijben, majd a 63. percben lecserélték a fiatal magyar támadót. Tanyi Barnabás klubja az utolsó helyen zárt a tabellán.

SZLOVÉNIA
Prva Liga
Aluminij–Domzale 1-3

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

AZERBAJDZSÁN
Premyer Liqasi
Sabail–Neftci Baki 0-3
Neftci: Tamás Márk végig a pályán volt.

LENGYELORSZÁG
Ekstraklasa
Korona Kielce–Ruch Chorzów 2-0
Chorzów: Novothny Soma a szünetben állt be.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC