nb1.hu

Schäfer András edzője nincs veszélyben az elnök szerint

Az Union Berlin elnöke kiállt Urs Fischer mellett a csapat pocsék sorozata ellenére is.

Az Union Berlin öt éve nem volt ekkora gödörben, akkor búcsúzott a német élvonaltól a fővárosi klub. A sérüléséből lábadozó Schäfer András csapata zsinórban 11 tétmérkőzésen szenvedett vereséget, de az Union elnöke nem gondolkozik edzőváltáson.

Nem sok labdarúgó klubnál fordult elő, hogy az elnök ilyen helyzetben ne vált volna meg a csapatot irányító menedzsertől, de Dirk Zingler hivatalosan is kijelentette, hogy kiáll Urs Fischer mellett. Az 57 éves svájci szakembernek ugyanis nem felejtették el, mit vitt véghez az elmúlt években: visszajutott a Bundesligába a csapat és zsinórban háromszor végzett európai kupaindulást érő helyen, és a tavalyi 4. helynek köszönhetően a Bajnokok Ligájába is bejutott.

A klub elnöke hálás az elmúlt évek kiemelkedő eredményeiért, amelyek új fejlődési lehetőségeket kínáltak az Union Berlinnek. Az Eintracht Frankfurt elleni szombati bajnoki előtt arra a kérdésre, hogy kivel menekülhetne meg a kieséstől idén a csapat, Zingler ezt válaszolta:

„Urs Fischer. Nem a múltban elért eredményei miatt, hanem mert meg vagyunk győződve arról, hogy ő egy kiváló edző, aki meg tudja oldani ezt a nehéz feladatot.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC