nb1.hu

Sallai Rolandnak volt némi köze Szalai Attila szerződtetéséhez

A magyar támadó a hét legjobbjai között.

Sallai Roland a hétvégi, Hoffenheim elleni bajnokin győztes gólt szerzett és a Kicker beválasztotta a forduló álomcsapatába. A magyar válogatott támadó az nso-nak adott interjújában az emlékezetes találat mellett újdonsült csapattársáról, Szalai Attiláról is beszélt.

A téli szünet nem túl hosszú a Bundesligában, de a 26 éves játékos egyáltalán nem bánja.

„Szeretem, amikor egymás után jönnek a tétmérkőzések. Persze, mínusz hat fokban nem mindig a legnagyobb öröm edzeni, emiatt ez az időszak nem a kedvencem, de ha előkerül a labda, már a hideggel sincs gond. Annak például örültem, hogy egy hete az Union Berlin elleni meccsen Schäfer Andrással, most pedig Szalai Attilával tudtunk beszélgetni egy kicsit.”

Szalai Attila átigazolása: érdekes részleteket osztott meg a sportigazgató

Szalai Attila néhány napja lett a Freiburg játékosa. Sallai még korábban megemlítette a nevét a klub vezetőségének.

„Még nyáron, amikor Attila a Fenerbahce tagja volt, mondtam a sportigazgatónknak, hogy ha ballábas belső védőt keresnénk, akkor figyeljenek rá, és nem azért, mert a barátom, hanem mert jó futballista. Akkor ennyiben maradtunk. A mérkőzés előtti napokban hallottam, hogy szó van a kölcsönvételéről, és a bajnoki meccs után már tudtam, hogy létrejött a megállapodás.”

Sallait a Hoffenheim elleni mérkőzés hajrájában szerzett góljáról is kérdezték.

Eggestein első beadását blokkolták a védők, de amikor láttam, hogy visszakerül hozzá a labda, próbáltam olyan pozícióba kerülni, hogy ha másodikra eljön védők feje fölött a labda, akkor odaérjek rá. Eljött, és szerintem jól fejeltem meg, nagy bravúrral védett a kapus, ami szerencsésem elém pattant, és másodjára már a kapuba rúgtam. Szuper jó érzés volt, éreztem, ezzel meg nyerhetjük a mérkőzést.

A 46-szoros magyar válogatott támadó sokat gondol a nyárra.

„Szeretnék minél többet játszani, gólokat rúgni, gólpasszokat adni és a lehető legjobb formában érkezni az Eb-re – csak ez lebeg a szemem előtt.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC