nb1.hu

Sallai parádézott, Schäfer ragyogott: hat magyar játékos kapott kiemelkedő osztályzatot

Nem volt gyenge láncszeme Marco Rossi csapatának.

Péntek este a Puskás Arénában megszerezte a magyar válogatott a második pontját és az első gólját a Nemzetek Ligájában Hollandia ellen. Az 1-1-es végeredménnyel zárult mérkőzésen Marco Rossi játékosai végig alázatosan, harcosan, fegyelmezetten és szervezetten játszottak.

A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Ronald Koeman, Hollandia szövetségi kapitánya azt mondta, hogy ha a magyar válogatott olyan felfogással játszik, mint Németországban tette, akkor könnyebb dolguk lesz. Ha viszont azt és úgy nyújtja, amit igazán tud, akkor nagyon nehéz lesz megverni őket.

Ez utóbbi történt. Németországban a magyar válogatott fent kezdte meg a védekezését, de a németek végül átrobogtak rajtunk, és 5-0 lett a végeredmény. A második fordulóban, immár hazai pályán, Bosznia-Hercegovina ellen szervezettebbek és harcosabbak voltunk, és 0-0 lett a végeredmény. Péntek este Hollandia ellen 1-1-es döntetlennel zártunk, egy sokkal jobb mérkőzésen, egy magasan jegyzett ellenfél ellen. A magyar csapat, ha kellett, fegyelmezetten és zártan védekezett, sokat futott és felvállalta a párharcokat, végig harcosan játszva.

Most következzen az 1999-ben megalapított NB1.hu Osztályozónaplója, amelyben értékeljük azokat a játékosokat, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

Marco Rossi szövetségi kapitányként képzelné el Szalai Ádámot, és humorosan tagadta a Fiola Attilával kapcsolatos pletykákat

Dibusz Dénes 7

A szünet előtt, a közvetett szabadrúgásnál hatalmasat védett. Szintén nagyot mentett az elején, Tijjani Reinders lehetőségénél. Később a Milan játékosának fejesét is hárította. A beadásokra jól jött ki, végig magabiztosnak tűnt, és jól irányította a társait.

Fiola Attila 7

Ismét bebizonyította, hogy még mindig örökifjú. A hollandok közül többen is reklamálták, hogy piros lapot érdemelt volna a végül sárga lapot kapott megmozdulása. Jobb oldalon kezdett, majd a második félidőben át kellett mennie a másik oldalra, de ez sem zavarta meg. A közvetett szabadrúgásnál önfeláldozó volt, ami nagy segítségnek bizonyult. Fontos párharcokat nyert meg, főleg a földön.

Willi Orbán 7

Csúcsformában volt. A 68. percben két nagyon fontos mentése volt. Remekül irányította a társait, és nem tartott a holland sztároktól. Fontos közbeavatkozásai voltak, és tiszteletet parancsolt a teljesítménye.

Dárdai Márton 7

Sérülés miatt kellett lecserélni, ami akkor riadalmat okozott, mert addig jól teljesített. A csapatvédekezéshez kifogástalanul hozzájárult, jó volt a levegőben, és hozta a párharcait. A szünetben Botka Endre (6) állt be helyette, és Fiola váltotta Dárdai posztját. Ez a felállású védelem is jól működött, Botka rutinosan hozta, amit megkövetelt a helyzet.

Bolla Bendegúz 6

Keményen dolgozott a mérkőzés során, az első félidőben többet segítette a támadásokat, míg a másodikban alázatosan játszott a csapat érdekében.

Nikitscher Tamás 6

Nagyon sokat dolgozott, végig együtt élt a játékkal. Ezt bizonyította akkor is, amikor a gólunknál Szoboszlai közbeavatkozása után azonnal ott termett, majd nagyszerűen továbbított Nagy Zsoltnak. Jól töltötte be a területeket, amikor a hollandok próbálták felépíteni a támadásaikat.

Schäfer András 7

Ismét a megszokott teljesítményét nyújtotta. Messziről látszott, hogy mindent megtesz a sikerért, és az áldozatos munkáját siker koronázta. Az egyik legfontosabb láncszem volt.

Nagy Zsolt 6

Jól dolgozott össze Dárdai Mártonnal, majd Fiola Attilával is. A gól előtt remekül adott be Sallai Rolandnak, de voltak hibái is, amik korábban nem voltak rá jellemzőek. A második félidő közepén viszont Xavi Simons elől tanári mentést mutatott be.

Ronald Koeman még egy piros lapot látott a Puskás Arénában

Sallai Roland 8

Hatalmas szívvel játszott. A remek szögletvariáció után előbb a kapufát találta el, ami gólt érdemelt volna, majd meg is szerezte a vezetést, remek helyezéssel és ütemes támadáskíséréssel. A védekezésben is sokat segített.

Szoboszlai Dominik 6

Volt már jobb formában is, de a két legfontosabb támadásunknál kulcsszerepet játszott. A laposan középre lőtt szögletével Sallai a kapufát találta el, majd a gól előtt is remekül védekezett. Néhol pontatlan volt, a végén pedig egy nagy lehetőséget nem sikerült kihasználnia a szabadrúgásból.

Varga Barnabás 6

Ezúttal nem a szokásos csatárerényeivel villogott, hanem a kevesebb látványt nyújtó, de nagyon hasznos játékelemekkel. Szerelései kétszer is fontosak voltak a holland szögletek után, és többnyire üresebb területekre mozgott, míg elöl sokszor egyedül kellett harcolnia. Sajnos sokat reklamált, ami miatt sárga lapot is kapott.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. FORDULÓ, 3. CSOPORT

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 1–1 (1–0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 300 néző. V: Fähndrich (svájci)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera D., 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)

Kiállítva: Van Dijk (80.)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC