nb1.hu

Sallai nem lepődött meg a magyar szuperhajrán

Szoboszlainak beleégett a szemébe Varga Barnabás esete.

A magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén, így még maradt esélye a továbbjutása. A mérkőzést beárnyékolta Varga Barnabás esete. A csatár a 68. percben, egy Szoboszlai-szabadrúgást követően ütközött a skót kapussal, ami után nagyon ijesztően, görcsbe rándult testtel a földre zuhant.

„Az első és legfontosabb, hogy – úgy tudjuk – Barni jobban van, és reméljük, hogy így is marad, köztünk tud lenni, és segíteni tudja a csapatot. Természetesen érte is küzdöttünk a hajrában, nagyon szörnyű volt őt így látni. Remélem, egészséges marad, és mihamarabb visszatér hozzánk” – kezdte az M4 Sportnak adott nyilatkozatát Sallai Roland, akit a mérkőzés legjóbbjának választottak.

A Freiburg légiósa a mérkőzés után, ekkor még nem tudta, hogy Varga ugyan jobban van, de arccsonttörés miatt műteni kell, így – nyolcaddöntőbe jutás esetén – már biztosan nem segítheti a magyar válogatottat a mostani Európa-bajnokságon.

Friss hírek Varga Barnabás állapotáról

„A végén megmutattuk ismét, mennyire fantasztikus csapatunk van, és hogy tudunk küzdeni. Erről híres a mi csapatunk, soha nem adjuk fel, az utolsó pillanatokig küzdünk, és ennek ma is meglett az eredménye. Idáig kellett erre várni, de azt gondolom, megérte” – jegyezte meg a gólpasszadó Sallai.

„Beleégett a szemembe”

„Nekem teljesen mindegy, csak együtt legyünk” – ezt már Szoboszlai Dominik mondta Varga Barnabásról, aki az eszméletét is elvesztette egy ütközés után. Olyannyira szíven ütötték a magyar csapatkapitányt a történtek, hogy a mérkőzés után Varga mezét – úgy, hogy a támadó neve elöl legyen látható – magára öltötte, és abban nyilatkozott.

magyar válogatott Forrás: MLSZ
Forrás: MLSZ

„Ezt nem kívánom senkinek! Az elsők között voltam, aki odaért, és látni is elképesztő volt, beleégett a szemembe. Nem értem, hogy működik a protokoll, hogy a mentősöknek nem szabad futni vagy a hordágyat nem szabad behozni, de az egész kispadunk betolta az összes mentőst, akit csak lehetett, én pedig berángattam a hordágyat. Nem hiszem, hogy ilyenkor a protokoll bármit is számít.”

Csoboth Kevin elárulta, mire gondolt a kapufája után

Csoboth Kevin könnyes gólöröméről így beszélt Szoboszlai. „Volt egy sztorija Kevinnek, amiről beszélgettünk. Most láttam rajta, hogy próbálja a sírást visszatartani. Mondtam neki, ha egy ilyen alkalommal nem sírsz, akkor soha, úgyhogy nyugodtan engedd ki, nem fog ilyen gyakran történni! Persze, reméljük, hogy minél többször átélheti, de azért ez nem mindennapi eset. Örülök, hogy sikerült győztes gólt rúgnia, megérdemelte, sokat dolgozott ezért.”

„Eddig is büszke voltam”

Amilyen rosszul játszott a magyar csapat a meccs első húsz percében, annyira jól ment a játék az utolsó 25-ben. „Biztos volt, hogy az elején mindkét csapat óvatosan fog menni előre, kicsit nagyobb fókuszt helyez a védekezésre, és ez így is történt. Gondolom, a skótok is ezt várták. De az is biztos volt, hogy az utolsó 20 perc adok-kapok lesz, és aki jobban akarja a győzelmet, az jön ki jobban belőle” – így Szoboszlai, aki állítja, a csapat legutóbbi mérkőzésére is szívesen gondol vissza.

„Őszinte leszek, eddig is büszke voltam. Azért mégiscsak egy német válogatottal játszottunk, megmutattuk, hogy tudunk helyzeteket kialakítani, még akkor is, ha nem rúgtuk be őket. Még több munkát, még több akaratot beleraktunk, most a szerencse is felénk fordult. Ennyi helyzet mellett a végén sikerült valahogy berúgnunk a győztes gólt. Örülök, és most várunk. Jó úton vagyunk, a mi dolgunkat megtettük. Innentől kezdve remélni kell, hogy a többi meccs is megfelelően alakul, és maradhatunk még tovább” – nyilatkozta Szoboszlai Dominik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC