nb1.hu

Rutinos védő Mezőkövesden, fiatal kapust és támadót jelentett be a Gyirmót

MEZŐKÖVESD
Pár napja Deczki Máté és Vanja Zvekanov érkezéséről számolt be a Mezőkövesd Zsóry FC, és máris itt van az NB I-től búcsúzó klub kilencedik nyári igazolása. Bora György pályafutása során játszott a Debreceni Honvéd SE, a Létavértes, a Debreceni VSC és a Budapest Honvéd együttesében is. A 28 éves védő megfordult még Szigetszentmiklóson, Dorogon, Balmazújvárosban és Siófokon, és a legutóbbi négy évet Békéscsabán töltötte. Bora György eddigi pályafutása alatt 215 Merkantil Bank Liga és 48 NB III-as mérkőzésen szerepelt, melyeken összesen 13 gólt lőtt.

Békéscsabán folytatja a pályafutását Márkus Attila. A 27 éves középpályás Nyíregyházáról igazolt Mezőkövesdre 2023 januárjában és összesen öt mérkőzésen lépett pályára az OTP Bank Ligában. Márkus a legutóbbi idényt Tiszakécskén töltötte kölcsönben.

GYIRMÓT
Rutinos középpályást igazolt a héten a Gyirmót, Hudák Martin személyében, aki két plusz egy éves szerződést kötött a klubbal. A Békéscsabán, majd a Puskás Akadémián nevelkedett középpályás a Fehérvár, a Puskás Akadémia, a Békéscsaba, a ZTE és a Mezőkövesd csapataiból élvonalbeli rutinnal rendelkezik. Az elmúlt években csapatának stabil tagja volt a PMFC csapatának, ahonnan érkezett Gyirmótra. A 30 éves középpályás eddigi pályafutása során 29 alkalommal lépett pályára az első osztályban, valamint 171 alkalommal a másodosztályban, melyeken összesen 18 gólt szerzett

Hudák mellett Horváth Rajmund 2+1 éves szerződést kötött a gyirmóti együttessel. A 20 éves támadó az Illés Akadémia korosztályos csapataiban nevelkedett, majd a Szombathelyi Haladás csapatában mutatkozott be a másodosztályban 2021-ben. A korosztályos válogatott labdarúgó eddig 97 alkalommal lépet pályára az NB II-ben és fiatal kora ellenére is meghatározó tagja volt csapatának, hiszen ezen mérkőzések közül 64-szer volt a kezdőcsapat tagja és eddigi pályafutása során 12 gólt szerzett a Merkantil Bank Ligában.

Pénteken 3+1 éves szerződést kötött a gyirmóti utánpótlásban nevelkedő Papp Zsomborral. A 17 éves kapus Gyirmóton kezdte pályafutását, ahol 5 éven keresztül pallérozódott a korosztályos csapatainkban. Ezt követően, 2018-ban a Puskás Akadémiához igazolt, ahol 2 évet töltött, majd visszatért Győrbe és az ETO FC utánpótlását erősítette. 2023 nyarán visszaigazolt csapatunk utánpótlásába, ahol bajnoki címet ünnepelhetett az U17-es és az U19-es korosztállyal, ahol 10 mérkőzésen védte csapatunk kapuját, valamint szintén bajnokságot nyert az U17-es együttessel is, ahol 8 találkozón segítette a csapatot.

Gólerős középpályást igazolt a Honvéd, változások a Kazincbarcika és a Soroksár keretében

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC