nb1.hu

Rutinos válogatott támadó szélsőt igazolt a Ferencváros

Ő lehet Marquinhos utódja.

Újabb támadó szellemű labdarúgóval bővült a Ferencváros kerete, számolt be a zöld-fehérek klubhonlapja. A német és holland élvonalbeli tapasztalattal rendelkező 31 éves szélső, Virgil Misidjan (alias Vura) Szaúd-Arábiából tér vissza Európába.

Virgil Roy Misidjan 1993. július 24-én született a hollandiai Goirle-ben. Futballpályafutását Tilburgban, a Willem II csapatában kezdte, ahol az utánpótlást végigjárva 2013-ig focizott. Első felnőtt idényében 14 meccsen 6 gólig jutott és az élvonalba segített klubját. Az Eredivisie-ben 34 találkozón 4 gólig jutott, de klubjával búcsúzott az első osztálytól. 2013 nyarán igazolta le a bolgár Ludogorets, 700 ezer euróért, öt szezonon keresztül szerepelt Razgradban, ami alatt a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában többször is sikerült dupláznia. Misidjan a Ludogorets csapatával öt bajnoki címet, egy Bolgár Kupát és két szuperkupát nyert. A bolgároknál 206 tétmérkőzésen 49 találatig és 36 gólpasszig jutott a mindkét szélen vitézkedő, Vurának becézett játékos.

2018 nyarán Vura a német Bundesligában szereplő Nürnberg látott benne fantáziát, 3 millió eurót adott érte a klub. Misidjan ott nem volt sikeres, egy gólig jutott és klubja kiesett a legjobbak között. A szélső visszatért Hollandiába, előbb a Zwolle, majd a két szezonon át a Twente labdarúgója volt. Utóbbi klubban 73 tétmeccsen 14 gólig jutott, majd elfogadta a szaúdi Al-Tai ajánlatát. A szaúdi élvonaltól búcsúzó klubban 30 tétmérkőzésen 4 gólig és 3 gólpasszig jutott a 31 éves focista.

Misidjan idén debütált Suriname válogatottjában, ahol eddig három találkozón kapott szerepet. Vurát korábban egyébként a bolgár válogatott szerette volna honosítani.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC