nb1.hu

Rossinak és két játékosnak is 10-est adtunk, de nem ők voltak a legjobbak

Nem csak az számít, hogy kik alkotják a kezdőcsapatot.

A magyar válogatott vasárnap este Stuttgartban megszerezte a hőn áhított győzelmet Skócia ellen (1-0 lett a végeredmény), így még mindig esélyünk van a legjobb tizenhat közé jutni. A sikerért azonban keményen meg kellett küzdeniük a játékosainknak a pályán. Varga Barnabás sajnálatos és súlyos sérülése rányomta a bélyegét a mérkőzés végső szakaszára. Az ezt követő események szakmailag, szurkolásilag is felejthetetlenné tették a találkozót.

A mérkőzés előtt világos volt, hogy csak akkor marad esélyünk a továbbjutásra, ha legyőzzük Skóciát. A hat négyfős csoportból ugyanis a négy legjobb harmadik is továbbléphet. A tét és a nyomás hatalmas volt, mivel a nemzeti csapatunk azzal a céllal utazott el Németországba, hogy továbbjusson a csoportjából.

A találkozó Varga Barnabás sérüléséig nem volt magas színvonalú. Onnantól kezdve viszont az izgalom és a feszültség a tetőfokára hágott, a csapatok támadásba lendültek, és a játék színvonala is ugrásszerűen megnőtt. Ha az elejétől ilyen lett volna a játék, akkor minden idők leglátványosabb mérkőzése lett volna számunkra. A rendes játékidő hosszabbítása pedig különösen emlékezetes marad.

Kisokos szurkolóknak – így juthat tovább a magyar válogatott

Most következzen az 1999-ben megalapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló, amelyben azokat a játékosokat értékeljük, akik legalább 30 percet a pályán voltak. A hosszabbítás hosszúsága és a végén történt események miatt most kivételt teszünk. Az érdemjegyeket jelentősen befolyásolja az, ami Varga kiválása után történt. Illetve azt is felvállaljuk, hogy tiszta szívből örültünk válogatottunk sikerének.

Gulácsi Péter 6

Szerencsére nem volt túl sok dolga, amikor viszont közbe kellett avatkoznia, azt jól oldotta meg. Magabiztossága és az első két mérkőzésen mutatott átlag feletti teljesítménye biztonságot adott a teljes csapatnak.

Botka Endre 7

Az Eb előtt jelezte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány bármikor számíthat rá, és be is bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélt. A skótok támadójátéka nem a legveszélyesebb, de Botka harcolt a földön és a levegőben is. Tette mindezt hazaszeretettel.

Orban Willi 7

A lehető legfontosabb meccsen nyújtotta azt a teljesítményt, amiért a Bundesliga egyik legjobb védője. Inkább hatosra játszott, de a gólunk előtt mesterien passzolt Szoboszlainak, ami mérkőzést eldöntő pillanat volt. Teljesítménye pozitívan befolyásolta a válogatottat.

Dárdai Márton 6

A németek elleni meccs után bizonyította, hogy a jövő válogatottjának oszlopos tagja lehet. Rossi Szalai Attilára váltotta a hajrában, de nem azért, mert elégedetlen volt vele.

Bolla Bendegúz 6

Lendületes és vállalkozó kedvű volt. Egyre inkább kihagyhatatlan alkotóelem lesz a csapatban, nemcsak a keretben, hanem a kezdőcsapatban is. A hajrára gyorsabb játékosra cserélte Marco Rossi, ami jó döntés volt, mert egy bizonyos Csoboth Kevin váltotta…

Schäfer András 7

Szíve és esze egyszerre vezérelte. Rengeteget dolgozott a találkozón, munkája kiemelten hasznos volt a csapatvédekezésben, és fanatizálta társait is.

Szoboszlai csapattársa elnézést kért, a skót kapus Varga Barnabásnak üzent

Callum Styles 6

Érthető, hogy miért kezdette őt a Mister. Egyrészt Nagy Ádám gyengébb teljesítménye miatt, másrészt több skót játékos ellen is játszott már Angliában. Pontosan azt nyújtotta, amit elvárt tőle a kapitány és a közvélemény. Lecserélése szükséges volt, mert volt már egy vitatott sárgája.

Kerkez Milos 6

Úgy cirkált a pályán, mint egy precíziós rakéta. Erő és elszántság jellemezte, beadásai és passzai veszélyesek voltak. Mindent kiadott magából.

Szoboszlai Dominik 6

Mindenki tőle várta most is a megváltást… Pontrúgásai nem voltak olyan veszélyesek, mint szoktak lenni, de a győztes gólban nagy szerepe volt. Amit Varga Barnabásért tett, az példaértékű.

Sallai Roland 8

Ismét bebizonyította, hogy a magyar válogatott legjobb formában lévő játékosa az Eb-n. Rengeteget tett a meccsbe, gólpassza tanári volt, és az akcióban végig kitartott. Hazája, társai, szurkolói és a labdarúgás iránti imádata hajtotta most is.

Varga Barnabás 6

A legfontosabb, hogy meggyógyuljon! Mindent elmond róla, hogy csak a labdára és a gólszerzésre összpontosított, amikor megsérült. Félelem nélkül harcolt az erős skót védők ellen. Visszavárjuk!

Rossi érzelemdús üzenetet küldött Varga Barnabásnak

A Mister és a többiek

Marco Rossi minden változtatása bejött, hatalmas meccs volt számára is. Ádám Martin mentése a gól előtt tanítani való volt, ahogyan Csoboth Kevin passza is Sallainak. Csoboth még kapufát is lőtt előtte. Elfogult magyar szurkolóként nekik 10-est adunk, mert eldöntötték a meccset. Nagy Ádám (6) most játszott a leghasznosabban az Eb-n, és Szalai Attila, valamint Nagy Zsolt is hozzájárultak a továbbjutási esélyeink életben tartásához.

A magyar válogatott szurkolótábora ismét 10+1-es érdemjeget érdemelt.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)

Stuttgart, Stuttgart Aréna, 54 000 néző. Vezette: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
SKÓCIA: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Amstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Ché Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, W. Orbán, Dárdai M. (Szalai A., 74.) – Bolla (Csoboth K., 86.), Schäfer, Styles (Nagy Á., 61.), Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Szoboszlai D., Varga B. (Ádám M., 74.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Csoboth K. (90+10.)
Sárga lap: Styles (18.), W. Orbán (26.), Schäfer (44.), McTominay (50.), Kleinheisler (75., pályán kívül), Csoboth K. (90+10.)

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC