nb1.hu

Rossi: Pihennem kellett, mostanra visszatért a lendület

A magyar válogatott szövetségi kapitányát korábbi nyilatkozata kapcsán is kérdezték egy németországi interjúban.

Megérkezett Düsseldorfba a magyar válogatott, amely szombaton Németország ellen kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A mérkőzés előtt a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) honlapján készült interjú Marco Rossival, amelyet a Sportal szemlézett.

A DFB újságírójának kérdésére a magyar válogatott szövetségi kapitánya megerősítette azon véleményét, amelynek már korábbi interjúiban is többször hangot adott a csapat Eb-szereplésének kapcsán. „Aki azt mondja, hogy leszerepeltünk ezen az Európa-bajnokságon, annak nem objektív a véleménye” – mondta.

„Természetesen mindannyian azért dolgoztunk, hogy bekerüljünk a nyolcaddöntőbe. De nem véletlenül mondtam a torna előtt, hogy ha továbbjutunk, akkor körbebiciklizem a Balatont. Ez kétszáz kilométer, én pedig két órát sem bírok úgy tekerni, hogy ne fájduljon meg a vádlim. Ezzel akkor azt akartam csak hangsúlyozni akartam, hogy milyen nehéz lesz olyan csapatok ellen, mint Németország vagy Svájc” – fűzte hozzá.

Rossi emlékeztetett arra, hogy a válogatott nem játszott az Eb óta, és hogy a németek, kiváltképp a Julian Nagelsmann elleni mérkőzések sosem unalmasak. „Ő egy okos edző, a játékosainak nagyon sokoldalúnak kell lenniük. És Spanyolország mellett szerintem a németeké voltak a legjobb csapat az Európa-bajnokságon. Kár, hogy idő előtt találkoztak” – méltatta ellenfelét.

Hasonló recepttel, de újrakevert paklival vár a magyarokra Nagelsmann

A magyar válogatott az Eb-n jó játékkal ugyan, de 2-0-ra kikapott a házigazda németektől. „Elmondtam a játékosoknak, szerintem mi volt az oka annak, hogy ilyen korán haza kellett mennünk az Eb-ről. Meglátjuk, milyen gyorsan tanulunk az ott elkövetett hibákból” – mondta ennek kapcsán.

Rossit az Európa-bajnokság utáni nyilatkozatáról is kérdezték, amelyet sokan úgy értelmeztek, hogy a lemondás is megfordult a fejében. Az olasz-magyar tréner azonban ezügyben is újfent tiszta vizet öntött a pohárba. „Soha nem mondtam, hogy távozom, csak azt, hogy pihennem kell és ki kell tisztítanom a fejem. Időre volt szükségem, hogy megemésszem a történteket. De mostanra visszatért a lendület” – fogalmazott.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC