nb1.hu

Rossi nem aggódik, Dibusz Dénest és Lang Ádámot méltatta

A magyar szövetségi kapitány szerint ha a saját játékunkat tudjuk játszani, nem lehet gond.

Marco Rossit a molcsapat.hu-nak adott interjújában a szombati Magyarország-Szerbia Eb-selejtezőről kérdezték.

„A legutóbbi két Európa-bajnokságért playoff meccset kellett játszania a magyar válogatottnak, most viszont egyenes ágon juthatunk ki, de nem érzem, hogy extra nyomás lenne rajtunk emiatt.”

A magyar szövetségi kapitány szerint nem lesz gond a védelemmel.

„Játszottunk már fontos meccseket kemény ellenfelekkel Willi nélkül, és általában jó eredményeket értünk el. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy nem fog hiányozni, de nem fogjuk alibiként használni a hiányát. Megvan a haditervünk Willi pótlására, és az egész mérkőzésre.”

Rossi frappánsan válaszolt, amikor a csehek ellen hibázó Lang Ádámról kérdezték.

„Ezt szinte mindenki felhozta, de azt nem kérdezte meg senki, hogy tetszett Ádám gólpassza Szerbiában, amivel tétmeccset nyertünk. Ádi elkövetett egy hibát, amiből kaptunk egy gólt, de például Belgrádban végig hiba nélkül, magas színvonalon teljesített.”

A mester nem akar kísérletezni, mert a válogatott taktikai alapjátéka fontosabb, mint egy-egy jó formában lévő játékos, aki nem ismeri a csapat játékstílusát.

„Aki követte a csapatot az utóbbi években, az pontosan tudhatja, hogy mi fog történni: vagy Botka Endre vagy Fiola Attila játszik majd a védelem jobb oldalán. Ebben a kérdésben még nem döntöttem.”

Rossi szerint jó helyzetben van a csapat, de az ellenfél céljai is egyértelműek.

„Szerbia nem a döntetlenért jön Budapestre, hanem nyerni akar. Jogosan érzik úgy, hogy szerencsével nyertünk Belgrádban, hiszen a második félidőben fölénk nőttek, nagy nyomás alatt védekeztünk és ha nincsenek Dibusz Dénes bravúrjai, nem is nyerünk. Revansot akarnak venni, meg is értem, én is pont így lennék a helyükben.”

A magyar szakember szerint csak magunkkal és a játékunkkal kell törődnünk.

„Csaknem hetvenezer szurkoló fog biztatni minket, nekik és saját magunknak akarunk megfelelni játékban és eredményben. Előre soha nem fogadok el döntetlent, de nálam alapvető, hogy ha nem tudunk nyerni, legalább ne kapjunk ki. Szóval előfordulhat, hogy egy döntetlennel is meg tudnám kötni a békémet.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC