nb1.hu

Rossi megengedhetetlennek tartja az ilyen hibát, Lang szerint nem kell harakirizni

Nagy Ádám úgy érzi, sikerült modellezni a skótok elleni Eb-meccset.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a magyar válogatott 2-1-re kikapott kedd este Írországban.

Fájó utolsó percek Írországban, megszakadt a magyar válogatott veretlenségi sorozata

A lefújás után Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint Lang Ádám és Nagy Ádám értékelt az M4 Sportnak.

Marco Rossi: „Senki sem hal bele az eredménybe, de nyilván senki sem örül. A döntetlen ugyanúgy nem lett volna kedvező eredmény, hiszen sok helyzetünk volt. Az egyik hibánk bekapott gólt eredményezett, miközben uraltuk a mérkőzést – két helyzetből kétszer betaláltak, előfordul az ilyen. Tanulnunk kell az utolsó percből, egy ilyen kontra megengedhetetlen. Megszerveztük a rögzített szituációkat, az első játékrészben is voltak ilyenek, Dominik beadásából Lang gólt is szerzett. 7 szögletünk volt az ő 1 szögletükkel szemben, és muszáj kapura lőni a helyzeteket. A múltban soha nem engedtünk az ellenfelünknek ilyen gólokat, remélem, a jövőben sem fogunk.”

Lang Ádám: „Meglepett a gólom. A bekapott fejesnél én is helyezkedhettem volna jobban, de örülök, hogy a pontrúgásból épp elém került a labda, nem volt nehéz dolgom. Úgy voltunk vele, hogy oké, egyenlítettünk, csináljuk tovább. Jól működtek a dolgok, még ha be is csúszott egy-két technikai hiba. A labdabirtoklásunkkal és a labda elleni játékunkkal sem volt gond, nem éreztem, hogy veszélyt jelentenének a kapunkra. Tanulnunk kell a végéből, mert nem voltunk szervezettek a szöglet utáni helyzetnél, ők pedig végigvitték a kontrát és belőtték. Okosabban kell ezeket lereagálnunk. Nincs okunk a drámára, a kardunkba dőlni, senki sem szeret így veszíteni, de nem kell harakiriznünk. Ebből a két szituációból kell tanulni, a közeljövőben nem fog előfordulni. Nem lenézve senkit, de ha egy ilyen mérkőzésen történnek ilyen dolgok, el kell fogadni, tanulni belőle és megyünk tovább. Erre valók a felkészülési meccsek. Éreztem, hogy meccs közben fel kell lépnem a védelem jobb oldalára, hellyel-közzel sikerült, de elfáradtam, megmondom őszintén, hiszen régóta nem játszottam mérkőzést. Nem akartam, hogy csúszás legyen miattam a védelemben. Biztos, hogy javítani fogunk, megyünk tovább.”

Nagy Ádám: „Tempóban nem volt rossz meccs, de tanulnunk kell abból, hogy az ellenfél támadóharmadában kell birtokolnunk a labdát. Modellezni tudtuk a skótok elleni meccset: minden 50-50 labdára úgy mentek, mint az őrült, csípős, paprikás meccs volt. A technikai és átmeneti hibákat ki kell javítani, könnyen adtuk el a labdákat, bátrabb előre passzokat szerettünk volna. Nem engedhetünk meg ilyen hibát, mint a végén. A következtetést levonjuk, hogy ez élesben ne történhessen meg. Próbáltuk a szögleteknél mozgatni a labdát, felelőtlenek voltunk a végén, lehet, hogy be kellett volna adni, de inkább most jöjjön ez a pofon, hogy mit nem szabad csinálni az Eb-n.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC