nb1.hu

Rossi elmondta, hogy mennyi esélyt lát az első két hely valamelyikére a bosnyákok legyőzése után

Marco Rossi szerint a csapat visszatért.

Ahogyan arról beszámoltunk, Magyarország megszerezte első győzelmét a 2024-es Nemzetek Ligája kiírásban. Boszniában 2-0-ra nyert Marco Rossi legénysége, a szövetségi kapitány az M4 Sportnak értékelt a mérkőzés után.

„Amikor ilyen stadionban játszol, ilyen ellenféllel és ilyen pályán, az nem könnyű. De a németek ellen sem volt könnyű. Az első 10 percet megszenvedtük, majd lassan megérkeztünk a mérkőzésebe. Egész jól építkeztünk, voltak helyzeteink.

Sokszor Varga Barnit vagy Sallai Rolit próbáltuk megjátszani, ők pedig egész jó helyzeteket tudtak kialakítani. Ha ezeket jobban kihasználtuk volna, akkor kevésbé szenvedjük meg a mérkőzést. A második félidő elején jókor jött a gólunk.

Ez a mai meccs is megmutatta, hogy a csapat visszatért, egymásért dolgozunk, rendben volt a hozzáállás.”

Az első gólja a magyar válogatottnak hasonló volt, mint a hollandoknak lőtt találat. Marco Rossi kérte a játékosoktól, hogy direkten játszanak és lövéssel fejezzék be az akciókat, nehogy megkontrázzák a bosnyákok a csapatot.

„Volt az első gólunkban valami sajátos. Kértük a srácokat, hogy direkten játszanak és a pálya utolsó negyedében lőjenek kapura. Be kellett fejezni akciókat, nehogy megkontrázzanak bennünket, ezt nem szeretnénk. Azt érzem a csapatszellem visszatért.”

Az interjú végén Marco Rossi elmondta, nehéz elképzelni, hogy odaér Magyarország az első két hely valamelyikére, de nem lehetetlen.

Reméljük teljesül a célunk, most már megvan a lehetőségünk, hogy rájátszásba jussunk, de a hollandok és németek előttünk vannak. Nehéz elképzelni, hogy utolérjük őket, de még az elején a C-ligában kezdtünk, majd B-liga és A-liga jött, szóval nem lehetetlen. Két lábbal kell a földön lennünk, azt érzem három jó meccs van mögöttünk, ráadásul a teljesítményünk egyre jobb volt.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC