nb1.hu

Rossi az új szabályokról beszélt, kérdéses az egyik védő játéka Hollandia ellen

Marco Rossi és Nagy Zsolt szerint Szalai Ádám jelenléte motiválóan hat a csapat számára.

Egy nappal a Hollandia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott. A sajtóeseményen Marco Rossi mellett Nagy Zsolt válaszolt az újságírói kérdésekre. A szövetségi kapitány először a Sallai Roland által említett „új szabályokról” beszélt.

Ne gondoljanak zárdaszerű szabályokra, új rendet akartunk bevezetni, de nincs különös előírás. Nagyobb pontosságot várunk el mindenkitől.

A Mister ezt követően rátért a hollandok elleni mérkőzésre. Kiemelte, hogy 2022 szeptembere óta mindössze négy mérkőzést veszített Magyarország, Hollandia ellen pedig nagyon kemény meccs vár a csapatra. Rossi elmondása alapján azokat a pillanatokat kell kihasználni, amikor az ellenfél hibázik. A bosnyákok ellen nem sikerült a pontrúgásokat kihasználni, a pénteki találkozón ezen mindenképpen javítana a válogatott.

A szövetségi kapitány kitért Szalai Ádám jelenlétére, akinek ez eléggé új helyzet, bizonyos dinamikát meg kell értenie, de segíti a játékosokat. Marco Rossi megemlítette, hogy Balogh Botond a Parma legutóbbi bajnokiján kapott egy rúgást, ami súlyosabb a vártnál, így kérdéses a játéka. A hatszoros válogatott hátvéd egyelőre külön készül a meccsre, akárcsak Sallai Roland.

Nagy Zsolt nagy valószínűséggel kezdeni fog Hollandia ellen, hiszen Kerkez Milos sérülése miatt ő léphet pályára a bal oldali szárnyvédő pozícióban. A Puskás Akadémia játékosa elmondta, hogy kemény meccs vár a nemzeti csapatra, de pontosan tudják hogyan kell pályára lépni a hazai szurkolók előtt egy ilyen találkozón. Nagy szintén megemlítette, hogy Szalai Ádám jelenléte mennyit jelent a csapatnak.

Örülünk, hogy Ádám visszatért a válogatotthoz, ugyanaz a habitus jellemzi, ami játékosként, csapatkapitányként. Odafigyel mindenre, motiválóan hat a csapatra, mindenki figyel rá. Személy szerint nagyra tartom őt.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC