nb1.hu

Rossi az ígéretéről, Lang az összeszokottságról, Styles a sérüléséről beszélt

A válogatott játékosai az Eb előtt utoljára interjút adtak.

A nemzeti csapat indulása előtt hétfőn Telkiben az M4 Sportnak Marco Rossi szövetségi kapitány kifejtette: két hetet töltött együtt a keret, ezalatt elsősorban a fizikai aspektusra helyezték a hangsúlyt, hiszen a hosszú szezon után különböző bajnokságokból érkeztek a játékosok. Innentől az erőnlét szinten tartása mellett a taktikára kerül a hangsúly, valamint a regenerálódásra – írja az MTI.

Rossi az Írországban 2-1-re elvesztett, illetve az Izrael ellen hazai közönség előtt 3-0-ra megnyert felkészülési mérkőzéseket értékelte.

„Ebből a mérkőzésből is leszűrtem a tanulságokat, hogy min kell dolgoznunk a következő napokban annak érdekében, hogy eljussunk majdnem a tökéletességhez taktikai szempontból. Magabiztos labdabirtoklásra lesz szükség a kontinensviadalon, kiküszöbölve a lehető legtöbb hibát.”

A magyar szakvezető megerősítette korábbi ígéretét, miszerint amennyiben a nemzeti csapat továbbjut a csoportjából, körbetekeri kerékpárral a Balatont.

Nagy Ádámnak segít a nyomás elviselésében és plusz motiváció, hogy már a harmadik kontinensviadalán öltheti magára a címeres mezt, mindent megtesz azért, hogy ez legyen az eddigi legsikeresebb.

„Úgy érzem, hogy ehhez most minden adott. Jogosan lehet elvárás a szurkolók és a futballszerető magyar emberek részéről, hogy jó játékkal továbbjussunk a csoportunkból. Ehhez nyilván az is kellett, hogy nagyon sikeres időszak van mögöttünk, veretlenül tudtunk kijutni az Eb-re.”

Az ugyancsak harmadik Európa-bajnokságára készülő Lang Ádám számára nyugalmat jelent a tapasztalat és kiemelte az összeszokottság fontosságát is.

Komoly ellenfelekkel fogunk megmérkőzni, és tudva, hogy mire vagyunk képesek, a csapat bátran fel meri vállalni a játékot, mindenkiben megvan a magabiztosság, kiélezett csata lesz.

Az izraeliek ellen sérülést szenvedő Callum Styles azzal kezdte, hogy jobb híreket kapott, mint gondolta volna.

„A tesztek kimutatták, hogy nincs semmi komoly. Jelenleg javuló állapotban vagyok és hamarosan edzésmunkát is végezhetek. Napról napra haladok és remélem, minél hamarabb bevethető leszek.”

A magyar válogatott szombaton Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik. Jövő hét szerdán következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol jövő vasárnap a skótokkal is megmérkőzik a nemzeti csapat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC