nb1.hu

Ronaldótól a videóbíróig – ez történt az NB1.hu kibeszélő műsorában

Fókuszban a vidéki csapatok.

Tisza Tibor korábbi válogatott labdarúgó mellett Szebeni István, Elbert Gábor és Varga Vencel ZTE-szurkoló voltak Takács Rita vendégei az NB1.hu kibeszélő műsorában, a Hétközi fordulóban. A Loki és a ZTE ügyei mellett a VAR NB I-es működése is téma volt az adásban.

 

 

Most Cristiano Ronaldo van a címlapunkon

– mondta Szebeni István a Hétközi forduló bevezetőjében arra reagálva, hogy feltörték a DVSC honlapját. A Loki ezért átmenetileg próbál más csatornákon keresztül kommunikálni szurkolóival. Varga Vencel, aki a Zalaegerszegért szorít, amúgy sikeres a digitális tartalomgyártásban, úgy reagált, hogy bízik benne, hogy a ZTE oldalát is feltörik, és akkor jobb hírek lesznek a csapatról.

 

Távozók, a Loki szárnyalása

Elsőként Baráth Péter Ferencvárosba igazolását és a Loki szereplését beszélték ki a vendégek. A Loki volt futballistája, Tisza Tibor, aki Debrecenben él, azt mondta, hogy ha Baráth jól teljesít az Európa Liga-szereplő Fradiban, az majdnem olyan, mintha külföldre szerződött volna. „Amikor a Loki vezette a bajnokságot, és nyert 7 bajnoki címet, akkor a Fradiból igazoltak hozzánk.” Szebeni István úgy fogalmazott: „Örülnék, ha Peti visszajönne, nem tudom, van-e visszaút.” Elbert Gábor pozitívumnak gondolja, hogy magyar játékosokért harc van itthon: „Ez ha elindít egy folyamatot, és évente van mondjuk három olyan játékos, aki a piacon értéket képvisel, az szerintem ma már előrelépés.”

 

ZTE: a jövő klubja

A tavasszal nyeretlen Zalaegerszeg két döntetlen mellett háromszor vereséget szenvedett a 2023-as esztendőben. Varga Vencel, aki kijár a zalaiak meccseire, elmondta:

A ZTE minden tavasszal belekerül ugyanabba a gödörbe, és pont ezért jó szlogen rá, hogy a jövő klubja. Mert ilyenkor már lehet hivatkozni arra, hogy majd jövőre.

A TikTokker hozzátette: „Ezek a játékosok azért tudnak focizni, és sokszor ezt a céltalan ívelgetést látjuk, ami nem motivációs probléma, hanem inkább a koncepció hiánya.” A Hétközi forduló vendégei Mocsi Attila kihagyott büntetőjére is kitértek, aminek kapcsán utólagos magyarázkodásnak tartják Ricardo Moniz zalaegerszegi vezetőedző meccs utáni nyilatkozatát, ami szerint nem Mocsi volt kijelölve a 11-es elvégzésére, tehát fegyelmi vétséget követett el.

 

A hét elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Lendvai Miklósról meghatóan nyilatkozott az irodalmat népszerűsítő Varga Vencel:

Ő amikor edző volt nálunk, akkor is egy volt a szurkolókkal. Egy volt azokkal az emberekkel, akik azt képviselték, ami a Zalaegerszeget jelenti.

„Volt egy nyilatkozata a játékosok motivációjáról, és az mindent magába foglalt, ami sokaknak a foci, és nekem is a foci. Ez pedig az, hogy meg kell halni a pályán. Az emberek azért mennek ki a meccsre, mert tartoznak valahová, keresnek valamit, ami kirángatja őket a hétköznapokból. Ez a lokálpatriotizmus, és minden amit Lendvai Miklós képviselt, az a focinak a leges legteteje.”

VAR az NB I-ben

Mérleget vont az MLSZ a VAR eddigi magyarországi tevékenységéről. Tisza Tibor, Szebeni István, Elbert Gábor és Varga Vencel egyhangúlag támogatják a videóbíró jelenlétét az NB I-ben, mivel az az igazságosság felé húzza a játékvezetői döntéseket. Egyes ítéletek azonban így sem mindig világosak szerintük.

Ha tetszett a videó, iratkozz fel az NB1.hu YouTube-csatornájára!

 

 

 

 

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC