nb1.hu

Ronald Koeman még egy piros lapot látott a Puskás Arénában

Értékelésében őszintén beszélt a hibákról is.

A Nemzetek Ligája A-ligájának 3. fordulójában Magyarország 1-1-es döntetlent játszott Hollandia ellen péntek este a Puskás Arénában. A mérkőzés lefújása utáni sajtótájékoztatóra előbb Ronald Koeman, a hollandok szövetségi kapitánya érkezett.

Van Dijk kiállítása

„Nem tudok ítélkezni, mert nem tudom, mi hangzott el. Az első sárga lap után megfontoltabbnak kellett volna lennie. Ha már volt az előbbi, akkor az utóbbi ne legyen.”

Értékelés

„Nehézkesen indult számunkra a találkozó. Türelmesnek kellett lennünk, nagyon nehezen tudtuk megtalálni a támadóinkat. Türelmesnek lenni viszont nem azt jelenti, hogy nem adsz bele ugyanannyit, mintha lendületesen támadnál. Az első félidőben a bal oldalon többet kellett volna kihoznunk. A másodikban Cody Gakpo révén javítani tudtunk azon az oldalon, de nem voltak jók az utolsó átadások. Ilyenkor, amikor középen sokan tömörülnek, a széleken kell a védelem mögé kerülni, ott kell jobb teljesítmény. Azonban az, hogy emberhátrányban is ki tudtunk egyenlíteni, mindenképpen örömteli.”

Piros lapok

„Az utolsó húsz percben változtattunk a felálláson, és többet egy az egyeztünk. A kiállítás viszont megváltoztatta a játék képét. Jobban kell kezelni az ilyen helyzeteket, amikor ennyire mélyen védekezik az ellenfél, mint a magyar válogatott.

Előre nem írunk alá semmit, de a magyarok jól küzdöttek. Voltak nehézségeink, ám alapvetően igazságos eredmény született. Azonban úgy gondolom, hogy a Malennel szemben elkövetett szabálytalanság után a magyar válogatott is kaphatott volna egy piros lapot. Viszont a mi kiállításunk után kihoztuk a maximumot ebből a meccsből, bár persze jobb lett volna nyerni.”

Marco Rossi szövetségi kapitányként képzelné el Szalai Ádámot, és humorosan tagadta a Fiola Attilával kapcsolatos pletykákat

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. FORDULÓ, 3. CSOPORT

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 1–1 (1–0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 300 néző. V: Fähndrich (svájci)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera D., 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)

Kiállítva: Van Dijk (80.)

FRISSÍTÉS: SZOMBAT 18:24

Sallai parádézott, Schäfer ragyogott: hat magyar játékos kapott kiemelkedő osztályzatot

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC