nb1.hu

Rihanna-szövegben lett szóvicc Szoboszlai nevéből

Ezt is megértük.

Rohamosan csökken azoknak a száma, akik nem tudnak arról, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpoolba igazolt. A magyar labdarúgó klubváltása minden valamire való médiumban megjelent, és immár szórakoztatóipari alkotás is készült belőle: saját epizódot szentelt neki a 442oons. Az angol nyelvű YouTube-csatorna időről időre, animációs karikatúra formájában szórakoztatja az internet népét az elitfutball aktuális történéseivel.

A sorozat epizódjaiban nem kímél senkit: ahogyan védjegynek számító vigyora miatt Jürgen Klopp, úgy fizimiskája és Giorgio Chiellini elleni orvtámadása okán Luis Suárez is rendre karikaturisztikus fogazattal bukkan fel. Ibrahimovicsot hatalmas orral ábrázolják, Cristiano Ronaldo erős Johnny Bravo-beütést kap, míg az edzők közt veteránnak számító Roy Hodgson nemes egyszerűséggel egy bagoly.

A rövid részekben a készítők olykor ismert dalok paródiáiba öntik a híreket, így jöhetett létre például az a kultúrkülönlegesség is, amely során egy korábbi Klopp-igazolás, Philippe Coutinho történetét a Despacitoba csomagolták.

Szoboszlainak szintén egy top sláger, Eminem Love the way you lie című dala jutott, amelyben a refrént Rihanna énekli. Anélkül hogy elvesznénk a műelemzésben, a dalválasztás a vélhetően a szövegben rejlő melankóliának és önmarcangolásnak köszönhető, amellyel Kloppnak szúrnak oda a készítők, utalva azon korábbi transzfereire, amelyek inkább fejfájást, mint örömet okoztak a trénernek.

Jürgen Klopp, a Liverpool FC vezetőedzője
Jürgen Klopp nem először kapja az ívet a 442oons készítőitől (Fotó: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Ahogy viszont Eminem számában, úgy a mesefigura-Klopp esetében is „van bocsánat”, és itt jön a csattanó. A „That’s all right because I love the way you lie” (szabadfordításban: De nem baj, mert szeretem, ahogy hazudsz) traktus vége ugyanis a magyar válogatott csapatkapitányának nevével egyszerűsödik ízes angollal Áj láv Szoboszlájra, jelezvén, hogy edzője mennyire bízik legújabb szerzeményében.

A videó egyébként nem színtiszta ökörködés, rengeteg kisebb-nagyobb utalás van benne az átigazolás előzményeire és körülményeire az üzlet közvetett és közvetlen érintettjeinek felbukkanásával. Láthatjuk a transzferpápa Fabrizio Romanot, a Szoboszlai-fronton hoppon maradó(?) Newcastle edzőjét, Eddie Howe-t, a Poollal korábban szintén összeboronált Romeo Laviat, de feltűnnek Thomasék, azaz a Tuchel-Müller páros is.

A sokat emlegetett tetoválás kapcsán megjelenik Steven Gerrard, aki rögtön kap egy fricskát új, arab csapata miatt, végül pedig Harry Kane-t és Jordan Hendersont is megvádolják azzal, hogy erőteljes brit akcentusuk miatt nem fogják tudni kimondani Szoboszlai nevét.

A videó egyébként vizualitását tekintve is szórakoztató, így angolul nem beszélőknek is ajánljuk megnézésére.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC