nb1.hu

Remek cserék után: figyelemre méltó nyilatkozatot tett az Újpest edzője az átigazolási időszakról

Félelmetes csatárkettős van kibontakozóban.

Úgy játszik az Újpest, ahogyan arról Magyarország egyik legjobb szurkolótáborának tagjai mindig is álmodoztak. A kezdeti nehézségek után két fordulóval ezelőtt a DVSC-t 3-0-ra győzték le a lila-fehérek a Szusza Ferenc Stadionban, míg vasárnap Kecskeméten diadalmaskodtak 3-1-re. A találkozó lefújása után sokat sejtetően nyilatkozott Bartosz Grzelak vezetőedző.

DÖCÖGÉS UTÁN

Az első négy fordulóban hat gólt rúgott az Újpest, ebből négyet a harmadik fordulóban, amikor hazai pályán 4-1-re győzték le a Fehérvár FC-t. Az említett időszakban viszont ez az egyetlen győzelmük volt, három vereség mellett. Az utóbbi két játéknapon azonban látványos győzelmeket aratott Bartosz Grzelak csapata, hármat-hármat lőve a DVSC-nek és a Kecskemétnek is.

Kecskeméten azonban voltak nehezebb pillanatok is, mivel a hazaiak hamar vezetést szereztek. Az Újpest játékosai azonban nem omlottak össze, nem ijedtek meg, hanem végig megőrizték hitüket egymásban és a vezetőedzőjükben. Grzelak erről így beszélt a meccs utáni sajtótájékoztatón:

„Az első félidőt jól kezdtük, de annyira mégsem, mert szabadon hagytuk a hazaiak játékosait, és rosszul védekeztünk a szögletnél. Elemeznünk kell, mi volt a gond. Innentől kezdve a labdarúgóink jól küzdöttek, nem stresszeltek, és tartottuk magunkat a meccstervhez. Szinte borítékolható volt, hogy előbb-utóbb egyenlítünk. A vezetést megszerezve lehiggadt mindenki, a harmadik góllal eldöntöttük a találkozót. Fölényben futballoztunk, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével.”

Horváth Krisztofer-gólpassz, Ljujic-gól, megszakadt az Újpest rossz sorozata Kecskeméten

REMEK CSERÉK

A szünetben azonban változtatnia is kellett a szakvezetőnek ahhoz, hogy meglegyen az újabb siker. Az Újpest ugyanis a vártnál több labdát veszített el a középpályán, ezért stabilitásra volt szükség. Tajti Mátyás helyett Tom Lacoux lépett pályára.

A döntő csere viszont az 59. percben következett be, amikor az első gól szerzőjének, Mucsányi Márknak a helyére a volt kecskeméti Horváth Krisztofer érkezett. Horváthnak ez volt az első fellépése újpestiként, és remek játékkal rukkolt elő. Az Újpest második gólja előtt gólpasszt adott, a harmadiknál pedig a helyzet kialakításban játszott kulcsszerepet.

Ezért elmondható, hogy minőségi csere volt, mert egy jól és eredményesen játszó futballista helyére érkezve további pluszt tudott hozzáadni csapata teljesítményéhez.

FÉLELMETES PÁROS

Horváth debütálása azt is jelentette, hogy először játszott együtt a lila-fehérek egyik nyári sztárigazolásával, Fran Brodic-csal, aki a második gólt szerezte, és a harmadiknál gólpasszt adott. Az ő játékuk összhangjáról a szakvezető a következőket nyilatkozta:

Horváth Krisztofer kitűnő játékos, bárkivel megtalálná az összhangot. Az első benyomásom az volt vele kapcsolatban, hogy fejlődni, tanulni akar, a csapattal kíván erősödni, és nemcsak a játékának, a személyiségének is örülök.”

A nyári átigazolási időszakból még pár óra hátravan, ezért is figyelemre méltó, mit mondott erről a témáról Grzelak:

Nagyjából összeállt a keret, jó az alap, kialakult egy ütőképes együttes, de résen kell lennünk az átigazolási időszak végéig.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC