nb1.hu

Rekordigazolás: aláírt a Ferencvárosnál a gólkirály

Brazil játékossal erősítettek a zöld-fehérek.

Hétfőn már jeleztük, hogy Matheus Saldanha a Ferencvárosnál folytathatja a pályafutását.

Brazil gólkirály igazolhat a Ferencvároshoz – sajtóhír

A 25 éves támadó klubváltását kedd délután először volt klubja, a szerb Partizan jelentette be, majd a Ferencváros is. A brazil játékos a belgrádiaknál az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 40 találkozón 21 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, a szerb bajnokság gólkirálya lett, míg idén 6 mérkőzésen 3 találattal kezdett. Korábban megfordult hazájában az Osascónál és a Baihánál, majd Japánban, Kínában, az azeri Netfcsi Bakunál és legutóbb a Partizannál.

Saldanhát egyes szerb sajtóhírek szerint 4 millió euróért vásárolta ki a Ferencváros, ám az NB1.hu hétfőn jelezte, hogy ez az összeg túlzó lehet – a pontos részletek nem ismertek, de ő lett a klub történetének legdrágább igazolása. A Transfermarkt alapján 8 millió euró a piaci értéke, így másik rekordot is megdöntött, hiszen ő az NB I legértékesebb játékosa jelenleg.

„A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk. Tudjuk, hogy milyen nagy feladatok és milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni. Úgy gondoljuk, hogy mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud a csapatnak segíteni a jövőben, hogy közösen elérjük a célunkat. Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt az átigazolást végrehajtani, amire őszintén megmondva, a nyár elején még nem sok realitás volt” – mondta Saldanha igazolásáról Hajnal Tamás sportigazgató.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC