nb1.hu

Ramírez góllal, gólpasszal tért vissza, kényelmes előnyben a Ferencváros

Eddig hibátlanok a magyar csapatok a Konferencia-ligában.

A Ferencvárosnak összejött a javítás a Bajnokok Ligája kiesést követően, hiszen hazai pályán 4-0-ra győzte le a Shamrock Roverst.

Már a mérkőzés elején érezni lehetett, hogy a Fradi más felfogásban ment neki a Konferencia-liga-selejtezőnek, mint egy hete a Klaksvík ellen – a találkozóra majdnem 11 ezer néző volt kíváncsi a helyszínen. A kezdeti próbálkozások után Sigér Dávid lövése perdült fel az egyik ír játékoson, Alan Mannus a lefelé hulló játékszert nem tudta megfogni, bepattant a Shamrock kapujába (1-0).

A magyar bajnok igyekezett nagyobb nyomást helyezni ellenfelére, ennek a 32. minutumban lett meg az eredménye: a visszatérő Cristian Ramírez lőtt jobbal Mannus jobb kezéhez, ez a lövés is megpattant, és a kapuban kötött ki – erről a gólról aligha tehetett a kapus (2-0). A szünetre két gólos hazai vezetéssel vonultak a felek.


Fotó: Farkas Zsolt

A fordulást követően azonnal megszerezte harmadik találatát a Ferencváros, Ramírez beadását Adama Traoré bólintotta be (3-0). A folytatásban sem tudta megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát a Shamrock, a 74. percben Traoré futotta le az egyik ír védőt, majd Vargának készítette le a labdát, aki megszerezte első ferencvárosi gólját (4-0).

Több gól nem esett, így a Fradi megismételte a tavalyi első meccs eredményét a Groupama Arénában, és kényelmes előnnyel várhatják a jövő heti visszavágót.

Konferencia-liga-selejtező, második forduló, első mérkőzés:
Ferencváros 4-0 Shamrock Rovers (ír)
Játékvezető: Ashot Ghaltakhchyan (örmény)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Abu Fani, Sigér (Esiti 77.) – Marquinhos (Ben Romdan 71.), Zachariassen (Lisztes 71.), Traoré (Owusu 77.) – Varga B. (Katona B. 88.)
Shamrock: Mannus – Grace, Lopes, Cleary – Hoare, Burt (Razi 79.), O’Neill, Poom, Kavanagh – Kenny (Greene 79.), Towell (Finn 49.)
Gólok: Sigér (16.), Ramírez (32.), Traoré (47.), Varga B. (74.)

A Kecskemét is győzelemmel kezdte Kl-párharcát hazai pályán a lett Riga ellen. Az összecsapás első játékrészében játékban a kecskemétiek voltak jobbak, de a Riga előtt adódtak nagyobb lehetőségek – Regza közeli pöckölése a kapufáról jött ki. A félidőre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek.

A második játékrész elején  Musah volt szabálytalan a büntetőterületen belül, a georgiai játékvezető ezért büntetőt ítélt. Szuhodovszki Soma higgadtan értékesítette azt, így előnybe került a Kecskemét az 52. percben (1-0).

A mérkőzés hajrájában Szuhodovszki beadásába Pálinkás Gergő piszkált bele, a nyáron szerződtetett csatár közvetlen közelről vette be a lettek kapuját a 85. percben (2-0). Egy perccel később egy bal oldali beadás után a csereként beállt Contreras bólintott a kecskeméti kapuba (2-1).

A meccset 2-1-re nyerte a Kecskemét, így egy gólos előnnyel utazhat a lettországi második mérkőzésre.

Konferencia-liga-selejtező, második forduló, első mérkőzés:
Kecsekmét 21 Riga (lett)
Játékvezető: Irakli Kvirikashvili (georgiai)
Kecskemét: Varga – Szűcs, Belényesi, Szalai – Májer, Kiss (Tóth B. 73.), Vágó (Iyinbor 90+4), Szuhodovszki, Leoni – Banó-Szabó (Meszhi 46.) – Pálinkás (Nagy K. 87.)
Riga: Purins – Jurakovskis (Daskevics 51.), Cernomordijs, Bosancic, Muzinga – Babec (Pena 46.), Douglas Aurelio (Contreras 78.), Musah – Soisalo (Makenda 46.), Jojic, Regza (Taiwo 46.)
Gólok: Szuhodovszki (51. büntetőből), Pálinkás (85.), illetve Contreras (86.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC