nb1.hu

Radó András is véleményt mondott a kanapéhuszárokról

Idegenben kell bizonyítaniuk az angyalföldieknek.

A Kisvárda elleni 3-1-es győzelem és a Kazincbarcika elleni 2-2-es döntetlen eddig a Vasas teljesítménye a Merkantil Bank Ligában. Radó András, az angyalföldiek támadója, mindkét hazai mérkőzésen csapata legjobbjai közé tartozott. Az első találkozón remek mezőnyjátéka mellett góllal és gólpasszal is kiemelkedett. A Kazincbarcika ellen szintén eredményes volt, és hasznos mezőnymunkája is kellett ahhoz, hogy a piros-kékek kétgólos hátrányból talpra álljanak.

AZ ELSŐ KETTŐ

„Természetesen mindkét meccsen nyerni szerettünk volna, ráadásul a Kisvárda elleni rangadó tényleg nagyon jól sikerült, magabiztosan és megérdemelten nyertünk az előzetesen a feljutás egyik fő várományosának kikiáltott rivális ellen. Sajnos a ’Barcika elleni találkozó első félidejében sok volt a ki nem kényszerített hiba és a pontatlanság a játékunkban, ezt pedig könyörtelenül kihasználták a vendégek. A második játékrészben viszont megmutattuk, hogy van karaktere a csapatunknak, kétgólos hátrányból álltunk fel és a győzelemre is volt esélyünk.

Összességében viszont még nagyon a bajnokság elején járunk, messzemenő következtetéseket nem szabad levonni az eredményekből. Hosszú még a szezon, a lényeg pedig az, hogy a legvégén álljunk majd az első két hely valamelyikén”

– mesélte a támadó a Vasas honlapjának.

MEGMONDÓEMBEREK

Radó, mióta az angyalföldiek játékosa, már 42 gólt szerzett. Ennek ellenére, mivel a szurkolók nagy elvárásokat támasztanak vele szemben, többször is kemény kritikákkal kellett szembesülnie.

Mindig azt vallottam, hogy inkább legyek megosztó személyiség, mintha soha nem beszélnének rólam. Mindenkinek úgysem lehet megfelelni, nálunk, Magyarországon pedig különösen elterjedt, hogy „kanapéhuszárok” az interneten szidalmaznak boldog-boldogtalant. A drukkerek sokszor nem látnak bele, mit miért csinálunk a pályán, kinek mi a feladata, vagy éppen mi a taktikánk, már csak ezért sem szabad foglalkozni ezekkel a hangokkal.

Természetesen a támogató üzenetek jólesnek, de mindent a helyén kell kezelni, ez a munkánk velejárója. Azt viszont egyértelműen kijelenthetem, hogy mindig próbálok olyan teljesítményt nyújtani, hogy örömet szerezzek mindenkinek, a csapatért, a stábért és a klubért dolgozom és futballozom.”

MUMUSHOZ?

A Vasas hétfő este Budafokon lép pályára. A BMTE az elmúlt években többször is megtréfálta a Vasast. Amikor a Covid miatt félbeszakadt a bajnokság, a piros-feketék a második helyen jutottak fel az NB I-be, nem pedig a lendületben lévő angyalföldiek. A Magyar Kupa elődöntőjében is kiejtette már a Budafok a Vasast, az előző bajnokságban pedig 1-0-ra győzött az Illovszky Rudolf Stadionban, míg Budafokon 0-0 lett a végeredmény.

„Az biztos, hogy a közelmúlt mérkőzéseit ki kell zárnunk a fejünkből, nem tekinthetünk „mumusként” a budafokiakra, még ha pontosan tisztában is vagyunk azzal, hogy mindig kőkemény meccseket vívunk ellenük – főleg idegenben. Most sem várok mást, viszont nekünk csak magunkkal és a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, akkor megtörhetjük a közelmúlt rossz sorozatát.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC