nb1.hu

PMFC: edzőváltások a felfoghatatlan gólkülönbség árnyékában

Élvonalbeli kapus, kiemelkedő csapatvédekezés.

A PMFC gólkülönbsége elképesztő az NB II-ben, ahol a hatodik helyen telel. 18 meccs után 7 rúgott és 10 kapott gólja van. Az ősz nem múlt el edzőváltás(ok) nélkül. Az utolsó három meccsen szerzett hat pont nagyon fontos volt.

KILENC FORDULÓIG

Amikor tavaly nyáron Weitner Ádámot kinevezték a PMFC vezetőedzőjének, elmondta, hogy új csapatot kell építenie. Az előző bajnokságban a hetedik helyen zárt a PMFC. Sem feljutni, sem kiesni nem volt túl nagy esélye. Biztos középcsapat volt. Innen viszont tovább lehet lépni.

JÁTÉKOSKERETEK ÉRTÉKEI

Weitner Ádámot a 9. forduló után menesztették a posztjáról. A távozását bejelentő közleményben a klubvezetők jelezték, hogy „Klubunk az új vezetőedző személyét illetően hosszú távú, szakmailag megalapozott megoldásban gondolkodik, addig is Németh Zsolt irányítja NB II-es labdarúgócsapatunkat.”

Weitnerrel három győzelme, négy döntetlenje és két veresége volt a PMFC-nek. Az utolsó négy meccsén viszont csak két pontot gyűjtött. Németh vezetésével sem lett eredményesebb a csapat, hat meccsen hat pontot gyűjtött, és csupán a Haladás elleni bajnokit tudták megnyerni a pécsiek.

Kulcsár megbízatása az ősz utolsó három mérkőzésére szólt. A pecsma.hu a következőket írta a kinevezése napján: „Kulcsárnak mindenesetre nincs könnyű dolga, az őszi szezonból még három mérkőzés van hátra a jelenleg 12. helyen álló Pécsnek. Most vasárnap a Budafokot fogadják a pécsiek, aztán még egy szegedi és egy mosonmagyaróvári vendégjáték van hátra Helesfayéknak.”

HELYI LEGENDA

A helyi honlap nem felejtette el felsorolni Kulcsár, a PMFC-ért már addig megtett érdemeit: „A pro-licenszes szakember játékosként közel kilenc éven át erősítette a PMFC-t, majd a klub NB I-es kizárást követően főszerepet vállalt a darabjaira hullott klub újjáépítésében. Az utóbbi években utánpótlás szakmai igazgató, és egy időben sportszakmai igazgató is volt a pécsieknél, utóbbi posztjáról másfél éve, épp a szeptemberben menesztett Weitner Ádám érkezése előtt távozott.”

Kulcsár a Budafok elleni győzelemmel indított. Érdekes gól döntötte el a találkozót. Az is beszédtéma volt, hogy egyáltalán érvényes volt-e. Erős Gábor, a BMTE mestere azt is mondta a lefújás után, hogy Helesfay Donát, a pécsiek kapusa parádézott. Kulcsár így értékelte a látottakat:

„Az első játékrészben sok lehetőséget alakítottunk ki, a második félidő miatt azonban van hiányérzetem. Azt érzékeltem, hogy megjött az edzőváltáskor szokásos mentális plusz.”

„Helyzet nélküli mérkőzésen kikaptunk egy tizenegyesgóllal, amely előtt a büntető jogos volt. A téli időszakban látjuk már, melyik szekcióban kell erősítenünk. Ebben a hidegben nem volt nézőcsalogató a találkozó, és sehol semmilyen körülmények között sem elegendő ez a játék” – mondta Kulcsár, de már a következő fordulóban, Szegeden elszenvedett 1-0-s vereség után.

Az utolsó fordulóban a legkötelezőbb feladat, az utolsó Mosonmagyaróvár legyőzése várt a pécsiekre. Ez összejött.
Kulcsár szerint nem lehetett jó meccset játszani.

„Irreális talajon játszottunk, ám mentálisan erősek voltunk, ennek is köszönhető a győzelmünk.”

GÓLTALANSÁG

A PMFC-ben a hét rúgott gólon öt játékos osztozik. A házi gólkirály Harsányi István két találattal büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy az előrejátékban és a helyzetek kialakításában és kihasználásában javítani kell a folytatásban.

Érdekesség, hogy az előző bajnokságban a hetedik helyen végző PMFC meccsei már akkor sem voltak gólzáporosak. 38 meccsen 38-at lőttek, de csak 31-et kaptak.

Már ez is párját ritkító, de az őszi 7-10 az mindent visz.

Ha viszont egy csapat már legalább másfél éve ennyire kiemelkedő a csapatvédekezésben, akkor merészebb álmai is lehetnek.

Ehhez viszont a meccseket eldönteni képes játékosokra van szüksége az ellenfél kapuja előtt.

Mert a sajátját Helesfay Donát személyében olyasvalaki őrzi, aki egyébként az NB I-ben is megállná a helyét…

nb2 Tabella M GY D V GK P
1.ST. LŐRINC KFT.6 4 2 0 7 14
2.KBSC LABDARÚGÓ KFT.6 3 1 2 11 10
3.VASAS FC KFT.6 3 1 2 1 10
4.GYIRMÓT FC KFT.6 3 1 2 1 10
5.BVSC LABDARÚGÓ NONPROFIT KFT.6 2 4 0 2 10
6.VÁRDA LABDARÚGÓ KFT.6 3 0 3 -1 9
7.GOLD-SPORT SZOLGÁLTATÓ KFT.6 2 3 1 3 9
8.SZEGED 2011 KFT.6 2 3 1 1 9
9.FC CSÁKVÁR KFT.6 2 2 2 0 8
10.BUDAFOKI MTE LABDARÚGÓ KFT.6 2 2 2 -4 8
11.HONVÉD FC KFT.6 2 1 3 -3 7
12.F.C. AJKA KFT.6 2 1 3 -3 7
13.TSC LABDARÚGÓ KFT.6 2 0 4 -8 6
14.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FUTBALL ZRT.6 1 3 2 1 6
15.SOROKSÁR SC KFT.6 1 1 4 -3 4
16.MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KFT.6 1 1 4 -5 4

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC