nb1.hu

„Picit ész nélkül próbáltunk menni” – csalódottan értékelt a Rossi által meghívott paksi fiatal

Új fejezet jöhet a játékos pályafutásában.

Nem ilyen születésnapról álmodott a Paks védője, Vas Gábor, akinek idén éppen csütörtökre, a Paks történetének egyik legfontosabb napjára esett ez a jeles esemény. A 21 éves, válogatott keretbe meghívott játékos csalódottan értékelt a paksi szempontból 0-3-ra végződött, cseh Mladá Bolesláv elleni Konferencialiga-selejtező után.

„Most jobban felkészültünk belőlük, mint az odavágó előtt. Nem volt annyi mögénk berúgott labda, ez az első félidőben látható volt. Szerintem ott jól játszottunk, nagyon sok  helyzetet kidolgoztunk. A második félidőben picit talán görcsösebbek lettünk. Kaptunk két ilyen gólt, amik után próbáltunk menni, talán picit ész nélkül is. Nem tudtunk gólt szerezni, utána rúgtak egyet, és ezzel lezárult a meccs. 0-2-nél azért jött be Böde Dani, hogy megpróbáljunk egyenlíteni. Én nagyon bíztam benne, szerintem mindenki. Sajnos nem sikeült, ez van, meglátjuk, hogy idén milyen helyezést tudunk elérni, és ha úgy van, akkor jövőre újra megpróbálnánk” – hangzott a fiatal játékos értékelése, majd hozzátette:

Nagy dolog a klub életében, hogy a csoportkörért tudtunk játszani. Ma még nehéz, holnap is nehéz lesz, de egy-két hét múlva pozitívnak fogjuk értékelni ezt a menetelést.

Az élet persze nem áll meg. Vas Gábor fiatal kora ellenére cseppet sem számít rutintalan játékosnak. Ez az ötödik szezon, hogy pályára lépett az NB I-ben. A paksi nevelésű játékosnak a mostani volt a 71. felnőtt meccse a tolnai csapatban, ezeken átlagosan 62 percet játszott a Transfermarkt adatai szerint. Marco Rossi szövetségi kapitány épp ezzel, a megfelelő mennyiségű játékperccel magyarázta a szekszárdi születésű Vas és az Újpestben futballozó Gergényi Bence behívását. Talán a válogatott meghívó is segít hamarabb túllendülni a pillanatnyi kudarcon.

„A kerethirdetés után rengeteg üzenetet kaptam. Nagyon jó érzés, nyilván már holnap is lehet, hogy picit boldogabb leszek, de még ott van a vasárnapi meccs. Az is nagyon fontos, hogy a bajnokságban ne szakadjunk el az élmezőnytől. Hétfőtől meg lehet menni Telkibe, amivel új fejezet keződhet a pályafutásomban” – mondta immár picit derűsebben Vas Gábor.

A Paks vasárnap este a Puskás Akadémia ellen lép pályára az OTP Bank Liga 6. fordulójában.

KL: a remek első félidő után jött a hidegzuhany, elbúcsúzott Európától a Paks

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC