nb1.hu

Paks: 20 éve mutatkozott be Böde Dániel

Győztes mérkőzésen debütált a 25-szörös válogatott játékos.

A Paksi FC hivatalos honlapja közölt egy cikket, melyben Böde Dániel 20 évvel ezelőtti debütálásáról írnak. A kerek évforduló alkalmából a Paks technikai vezetője, Karszt József a mérkőzés jegyzőkönyvének egy bekeretezett példányát ajándékozta a játékosnak. A 36 esztendős csatár 2003 augusztusának végén egy Celldömölk elleni NB II-es összecsapáson mutatkozott be a Paks felnőtt csapatában. Az akkor 16 esztendős Böde a második félidő közepén állt be csereként az együttesbe.

A találkozót 3-2-re nyerte a Paks, melyre így emlékezett vissza a 25-szörös válogatott játékos:

Természetesen az nagyon megmaradt bennem, hogy 3-2-re nyertünk életem első felnőtt mérkőzésén. Arra a szituációra is emlékszem, mikor a hosszabbításban adódott egy lehetőségem, kapura törhettem, majd mikor kihagytam, Osztermájer odaszólt, ilyen helyzetben – egygólos előnyben – már inkább húzzam az időt a szögletzászlónál, hogy ellenfelünknek minél kevesebb sansza maradjon.

Böde Dániel azt is megemlítette, hogy szerencsésnek mondhatja magát, hiszen győztes mérkőzésen mutatkozott be. Kiemelte a fantasztikus közeget, edzésre még mindig nagyon szeret járni, csak most már az akkori játékostársak fiai ülnek mellette az öltözőben.

Korábbi csapattársa – a Paksi FC jelenlegi gyúrója -, Varga László beszélt arról, hogy már az első mérkőzés után szerették volna „beavatni” az akkor 16 éves játékost, ám ledobott a hátáról mindenkit. Varga elmondása szerint már ekkor látszódott, különleges képességű labdarúgó lesz.

„Egy héttel később, a Celldömölk elleni találkozó lett végül az első mérkőzése, amin már látszott, különleges képességű labdarúgó. Ment, tört előre, ezáltal mindenkit motivált, nem lehetett megfogni, megállítani. Szerettem vele együtt játszani, de ezzel szerintem mindenki így volt, és van még a mai napig is.”

Böde Dániel a jelenleg futó idényben két mérkőzésen lépett pályára, az MTK ellen gólt szerzett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC