nb1.hu

Ötszörös magyar válogatott támadót szerződtetett a Vasas a Pakstól

Hivatalos bejelentés.

Az NB1.hu nemrégiben arról számolt be, hogy Zimonyi Dávid, a Vasas támadója, Paksra igazol. Azonban a két klub közötti játékosmozgás ezzel még nem ért véget, mivel máris megérkezett az újabb bejelentés.

KÖNYVES NORBERT A VASAS JÁTÉKOSA

„A korábbi válogatott, rutinos támadó a Paksi FC-től érkezik Angyalföldre, amellyel az előző szezonban bajnoki ezüstérmet, valamint Magyar Kupát nyert, az NB I-ben pedig 11 találatával a tolnaiak házi gólkirályának bizonyult.

Könyves Norbert 1989. június 10-én született a vajdasági Zentán, majd a településtől nem messze fekvő Moholon kezdte pályafutását. 2008 és 2012 között az MTK Budapest labdarúgója volt, majd 2012 telén a Paksi FC-hez igazolt, ahol két és fél év alatt 53 mérkőzésen 16 gólt szerzett.

A tolnaiakat követően újra a fővárosba, egészen pontosan csapatunkhoz vezetett az útja, ahol 20 találkozón 3-szor volt eredményes. 2016 nyarán a DVSC-hez került, a debreceniek színeiben 61 mérkőzésen 17-szer vette be az ellenfelek kapuját, valamint 11 gólpasszt is kiosztott. A 2019-es év elejétől 2020 közepéig ismét Pakson futballozott: a 2019/20-as kiírásban 28 bajnoki találkozón 11 találatig jutott, ezzel a házi góllövőlista élén zárt, míg az összesített góllövőlista második helyén végzett Radó András mögött. Paks után Zalaegerszegen (24 meccs /6 gól) és Diósgyőrben (49/17) is megfordult, utóbbi állomáshelyén 2022/23-as idény végén feljutást ünnepelhetett.

Túlzás nélkül állítható, hogy játékával, megalkuvást nem tűrő stílusával és nem utolsó sorban góljaival szinte minden együttesénél belopta magát a szurkolók szívébe.

A mögöttünk hagyott, 2023/24-es szezonban harmadszor is visszatért a Paksi FC-hez. Ezen időszak is sikeresnek bizonyult: 28 bajnokin szerzett 11 találata ismét házi gólkirályi címet jelentett. A bajnokságban ráadásul ezüstérmet ünnepelhetett a tolnaiakkal, akikkel nagy meglepetésre a MOL Magyar Kupa előző kiírását is megnyerte, miután hosszabbítást követően 2 – 0-ra győztek a Ferencváros ellen.

Újdonsült csatárunk múlt csütörtökön végigjátszotta a paksiak Corvinul Hunedoara elleni, idegenbeli Európa-liga selejtező visszavágóját (0–2). Ő szerezte a vezető találatot.

A 35 éves, 185 centiméter magas támadót 2020 szeptemberében meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a magyar válogatottba. A nemzeti csapatban ötször lépett pályára. A szerbek elleni, idegenbeli Nemzetek Ligája mérkőzésen ráadásul megszerezte első gólját címeres mezben. Ez egyben nemzeti együttesünk győztes találatának is bizonyult.

REAKCIÓK

Nagy Miklós sportigazgató

Az elmúlt időszakban elsősorban főként tehetséges, fiatal reménységeket igazoltunk. Könyves Norbert személyében viszont most egy azonnal bevethető, kész, rutinos játékos érkezik hozzánk, akihez hasonló karakterű támadó eddig nem volt a keretünkben és egyértelmű erősítésként csapatunk hasznára válhat. Norbi játékjogát végleg megszereztük és 2026. június 30.-ig tartó szerződést kötöttünk vele.

Könyves Norbert

Már korábban is felmerült, hogy visszatérek a Vasashoz, boldog vagyok, hogy ez most végül sikerült. Úgy érzem, befejezetlen ügyem van még a klubbal, amelyet szeretnék a rám jellemző játékkal hozzásegíteni a céljai eléréséhez. Ellenfélként is szerettem pályára lépni az Illovszky Rudolf Stadionban, a körülmények, a lehetőségek mind-mind NB I-esek Angyalföldön, minden erőnkkel azon leszünk, hogy a következő szezontól a csapat is ismét élvonalbeli legyen!”

A Vasas vasárnap a Kisvárdát fogadja az NB II-es bajnokság első fordulójában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC