nb1.hu

Osztályzatok: nem véletlenül követelték sokan a kezdőbe a Puskás Akadémia játékosát

Kulcsfontosságúak a szövetségi kapitány szavai.

A magyar válogatott megérdemelte volna a győzelmet kedden este a Puskás Arénában, a Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája csoportmérkőzésen. A mieink jóval több gólhelyzetet dolgoztak ki, és Szoboszlai Dominik a második félidőben egy szabadrúgással a lécet is eltalálta. A mérkőzés előtt az volt a fő kérdés, hogyan teljesítenek azok a játékosok, akik a Németország elleni csúfos vereség után bekerültek a kezdőcsapatba. A mérkőzés végeredménye 0-0 lett.

„Bosznia a mi szintünk!” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Rossi az 5-0-s németországi vereség után öt helyen is változtatott a kezdőcsapaton. A taktikai felfogás és a játékosok hozzáállása is jelentősen eltért a korábbitól.

A bosnyákok ellen visszafogottabban kezdtük a védekezést, nem nyomtunk annyira magasan, mint a németek ellen. Szoboszlai Dominik és társai hozzáállására nem lehetett panasz, a magyar válogatott egészen más arcát mutatta. A találkozó legjobbja a vendégek kapusa, Nikola Vasilj volt. A németek elleni meccshez képest Dibusz Dénes, Botka Endre, Bolla Bendegúz, Nikitscher Tamás és Nagy Zsolt volt ezúttal a kezdőcsapat tagja.

Most következzen az 1999-ben megalapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló, amelyben azoknak a játékosoknak a teljesítményét értékeljük, akik legalább 30 percet töltöttek a pályán a mérkőzésen.

Dibusz Dénes 6

Már az Európa-bajnokság előtt is gyakran felmerült a kérdés, hogy neki kellene-e védenie Gulácsi Péter helyett. Gulácsi Németországban elkerülhető gólokat kapott, míg Dibusz a második félidő közepéig nem találkozott komolyabbnak tűnő helyzettel. Elsősorban lábbal kellett segítenie a csapatot, ezt magabiztosan meg is oldotta, bár az első félidőben volt egy kisebb hibája. Ettől eltekintve stabil teljesítményt nyújtott.

Egyértelmű döntést hozott a Gulácsi és Dibusz sorsáról is beszélő Marco Rossiról a meccsközönség

Botka Endre 6

Botka sajnos a Ferencvárosban keveset játszik, ami nem segíti a válogatott formáját, hiszen a meccshiány miatt nehéz állandóan magas szinten teljesítenie. Rossi is csak a második mérkőzésen szerepeltette. A védelmi feladatait jól ellátta, és beadásaival veszélyt is jelentett, ebben Varga Barnabás is partner volt.

Willi Orbán 6

Orbán is akkor képes jobb teljesítményre a közvetlen védelmünkből, ha nem kényszerítik folyamatos futóversenyre. A párharcait megnyerte, és Rossi is elismerően nyilatkozott róla a meccs utáni sajtótájékoztatón, ahol Dzekót Európa-klasszisként említette. Szerencsére ezen a mérkőzésen Dzekót nem tudtuk túl sokszor veszélyesen látni. És ebben hatalmas szerepe volt.

Dárdai Márton 6

Dárdainak két fontos momentum jutott a mérkőzésen. Egy nagyszerű keresztlabdával indított, és az egész meccs során bátran próbálkozott mélységi indításokkal, ezek most kifejezetten jól sikerültek. Az első félidő közepén egy hatalmas mentéssel akadályozta meg Dzeko helyzetét, nem is a megszokott pozíciójából.

Ezt tenné Ádám Martin levágott szakállával a Trollfoci – interjú

Bolla Bendegúz 5

Lecserélésének oka inkább taktikai döntés volt, amikor a sokkal támadóbb Csoboth Kevin váltotta. Az első félidőben tele volt lendülettel, aktívan vállalkozott előrefelé a játékban. A második félidőben azonban fokozatosan halványabbá vált, ahogy telt az idő.

Nikitscher Tamás 5

Rossi megdicsérte őt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Rengeteget futott, és látható volt rajta, mennyire fontos számára, hogy a németek elleni debütálása után kezdőként bizonyíthatott a magyar válogatottban. Nem neki kellett eldöntenie a mérkőzést, de az alázat és a fegyelmezettség egyértelműen jelen volt a játékában.

Schäfer András 4

Nem találta a ritmust. Bár állandóan mozgásban volt, a labdakihozatalokban többször is hibázott, és ütemtévesztései is gyakoriak voltak. A hozzáállásával továbbra sem volt gond, de a játéka messze elmaradt a tőle megszokott szinttől. Érezte ő is, hogy nem az ő napja, így kevésbé vállalt kockázatot, de ezt jól tette.

Nagy Zsolt 7

Rossi külön is kiemelte őt a sajtótájékoztatón. Hosszú ideje bizonyítja a Puskás Akadémiában, miért tartják sokan a legjobb formában lévő magyar futballistának. Volt néhány nagyszerű beadása és két veszélyes lövése, amelyek közül a másodiknál a vendégek kapusának a mérkőzés egyik legjobb védését kellett bemutatnia. A második félidőben is maradt energiája és minősége. Nagy hosszú utat tett meg az évek során, és amikor Rossi először behívta a válogatottba, sokan kritizálták ezt a döntést. Most azonban szinte az egész ország követelte a kezdőbe.

Sallai Roland 5

Az Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítménye óta az ellenfelek még nagyobb figyelmet fordítanak semlegesítésére. Most a jobb oldalon kezdett, és az első félidőben volt egy lövésszerű megmozdulása, amely majdnem gólpasszá vált. A második félidőben, amikor Varga Barnabás elé varázsolta a labdát, bizonyította technikai tudását. Ha viszont hozza azt, amit tud, még több hatása lehetett volna a mérkőzésre.

Szoboszlai Dominik 6

Az első félidőben főként a szögleteivel okozott veszélyt, emellett két látványos mentése is volt, ami jól tükrözte a hozzáállását. Többet is villanthatott volna kreatív indításaival, de összességében aktív volt. A 71. percben elvégzett szabadrúgása különösen emlékezetes volt, és gólt érdemelt volna.

Szoboszlai: Jól jött az 5-0-s pofon, mindenki leszállt a Földre

Varga Barnabás 6

Bár nem szerzett gólt, mégis a magyar csapat egyik legjobbja volt. A 24. percben egy fejesével gólt érdemelt volna, de Nikola Vasilj bravúrosan védett. Körülbelül tíz perccel később egy lövésével is közel járt a gólhoz. Mindent megtett, hogy eredményes legyen, ám a szerencse ezúttal nem állt mellé.

NEMZETEK LIGÁJA, 2. FORDULÓ
A-LIGA, 3. CSOPORT

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Budapest, Puskás Aréna, 46 443 néző. Vezette: Guida (olasz)

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 82.), W. Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth K., 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai D. – Sallai R., Varga B. (Ádám M., 82.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, A. L. Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.), I. Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (B. Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC