nb1.hu

Osztályzatok: ketten voltak végig meccsben Litvániában

A díszkíséret és az erélytelenség sem kellett volna!

Azzal, hogy a magyar válogatott 2-2-es döntetlent ért el Kaunasban Litvánia vendégeként, még nem jutott ki az Európa-bajnokságra. Ez azt jelenti, hogy (még) csoportelsőként sem. Szerbia ellen szombaton remek meccsen, remek játékkal győztünk a Puskás Aréna tomboló közönsége előtt. Kedd este viszont több hibánk is kiütközött.

TANULNI!

Az első félidőt nem szabad elfelejteni. Tanulni kell belőle, mert több pontatlanság és helyezkedési hiba is jellemezte a magyar válogatott játékát. Kivéve a 30-35 perc közötti időszakot. A harci kedv, a hozzáállás sem volt megfelelő. Marco Rossi szövetségi kapitánynak az a taktikai húzása sem vált be, hogy Szoboszlai Dominikot visszább rendelte, hogy az egyik hatos pozíciójából induljon. Becsületére válik, hogy a szünetben korrigált, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy 2-0 után felálljunk a padlóról.

OSZTÁLYZATOK

Most következzék az 1999-ben megalapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló. Ebben azokat a játékosokat értékeljük, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

DIBUSZ DÉNES 5

Soha nem évülnek el azok az érdemei, amelyekkel hozzájárult Szerbia legyőzéséhez. És azok a további remek teljesítményei sem, amelyeket más alkalmak során produkált. De a szombati meccsünkről készült elemzésünkben is jeleztük, hogy a beadásokra történő kijöveteleknél továbbra is vannak gondjai. Az első kapott gólnál nem háríthatott, a másodikat viszont hiába a hosszúról, de mégis az ötösön belülről fejelték… Voltak szép védései is, lábbal is többször jól avatkozott bele a játékba.

FIOLA ATTILA 5

A támadásainkat nem tudta segíteni, annak ellenére, hogy igyekezett megtenni. Az első kapott gólnál alaposan benne volt, Fedor Cernych kétszer is megköszönhette neki azt, hogy egyszer sem próbált közbeavatkozni. A hozzáállásával viszont ezúttal sem volt baj.

LANG ÁDÁM 5

Ő volt benne a legkevésbé a védők közül a litvánok góljaiban. A másodiknál viszont bedobásra kellett volna mentenie a labdát. Nem sikerült, szöglet lett belőle, majd kettővel vezettek a litvánok. Voltak jó közbeavatkozásai, a második félidőben az akcióink felépítéseiből is igyekezett kivenni a részét.

SZALAI ATTILA 4

A felpasszai, akárcsak Szerbia ellen, ezúttal sem sikerültek. Az első kapott gólnál is gyengén kísérelte meg játékba hozni Varga Barnabást, akit megelőzött a védője, majd indult a gólt eredményező támadás. Látszik rajta, hogy nincs igazán játékban, sokkal nagyobb volt az önbizalma, amikor a Fener szurkolói istenítették.

NEGO LOIC 4

Az első gól előtt a díszkíséret tagja volt, talán ő maga sem tudta ott és akkor, hogy mit és miért nem csinál. Ezúttal a támadásokat sem tudta hatékonyan segíteni. Hiányzott belőle a dinamika, a győzni akarás.

NAGY ÁDÁM 6

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy fokozatosan lendült bele ő is a játékba. És a játéknak legfőképpen abba a részébe, ami előre felé történik. Szoboszlai tizenegyese előtt forintos labdát adott Sallai Rolandnak. Kár, hogy csak egy ilyenre futotta… Ha jobban érzi a játékot, akkor biztos, hogy több ilyennel próbálkozott volna.

SZOBOSZLAI DOMINIK 7

A hátán cipelte a csapatot már az elejétől kezdve. A szabadrúgása gólt érdemelt volna, de ezen kívül is rengeteget vállalkozott. Finoman, de a litvánok vadásztak rá, ha megindult, szabályos eszközökkel nem tudták megállítani. A tizenegyest meg úgy kell rúgni, ahogyan ő rúgta. Ne is gondoljunk bele abba, mi történt volna, ha nem tartja a lelket a társaiban szavakkal is az első félidőben…

KERKEZ MILOS 4

Ez volt a leggyengébb meccse a válogatottban. Ő volt az egyik, akinek a szélességért kellett volna felelnie, de többször középre húzódott, mintha ő akart volna az egyik irányítónk lenni. Ebben viszont (még) nem jó. A második kapott gól előtt erélytelen volt, ereje sem volt a párharchoz. Rajta most ütközik ki, hogy fiatalon a világ legerősebb bajnokságában kell bizonyítania. Ziccert is rontott… NAGY ZSOLT (5) váltotta őt a szünetben, aki annyival volt jobb nála, hogy a szélén maradt a támadásainknál, gólt meg nem kaptunk róla. Hatékonyabban vette ki a részét a támadásainkból.

GAZDAG DÁNIEL 4

Ez nem az ő meccse volt. Nem volt veszélyes, nem érezte az ütemet és a társakkal való összhangja sem volt az igazi. Nem akart ő alibizni, egyszerűen tegnap ilyen napja volt. Sajnos előfordul az, hogy semmi nem jön össze. CALLUM STYLES (6) váltotta őt a szünetben, aki az eredeti helyén játszhatott, beállása után léphetett feljebb Szoboszlai a megszokott kiindulási pontjára. Ez a szerkezeti változtatás és Styles robotolása nagyon kellett a talpra álláshoz.

SALLAI ROLAND 7

Nála nem volt gond sem a hozzáállással, sem a mutatott játékkal. Már az első félidőben sem. Remek kapásgólt szerezhetett volna, Kerkez gólt lőhetett volna a passzából, szabadrúgásokat harcolt ki. A tizenegyes előtt remekül indult be, ami jelezte, hogy végig érezte az ütemet.

VARGA BARNABÁS 6

Az első, kapott gólunknál könnyedén megelőzte a védője, de mint jeleztük, Szalai passza sem volt a legerősebb. Az első játékrészben nem lehetett érezni rajta a rá jellemző vállalkozókedvet. Fordulás után feljavult, értékét mutatja, hogy akkor is veszélyes a kapura, akkor is képes gólt szerezni, ha nem megy neki jól a játék. Ez az igazi csatárok egyik legfőbb erénye.

FOTÓK: MLSZ

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC