nb1.hu

Olasz világbajnok érkezhet az Újpest kispadjára – sajtóhír

Egy szlovén középpályás is górcső alatt.

A 2023/24-es idény végén az Újpest labdarúgócsapata elköszönt Mészöly Gézától.

Az Újpest közleményt adott ki Mészöly Géza jövőjéről

A játékosként világbajnoki címet szerzett 47 éves olasz szakember, Mauro Camoranesi is jelölt az Újpest FC megüresedett vezetőedzői pozíciójára – szúrta ki a zte.hu. A Planet Nogomet cikkében olvasható, hogy az argentin származású edző mellett egy fiatal középpályásra is szemet vetett a lila-fehér klub.

A szlovén sportoldal szerint Mauro Camoranesi Újpestre tart: a 2006-ban az olasz válogatottal világbajnoki címet szerző labdarúgó lehet a teljesen újjáépülő csapat vezetőedzője.

A Juventust nyolc évig erősítő középpályás 2014-ben vonult vissza az aktív futballtól. Camoranesi az edzői pályafutását a mexikói Coras de Tepic együttesénél kezdte 2015-ben, majd az argentin Tigre csapatát irányította rövid ideig. 2016 nyarán visszatért Mexikóba, ezúttal a Cafetaleros kispadjára ült le 14 mérkőzés erejéig.

Camoranesi 2020 januárjában a szlovén élvonalban szereplő Tabor Sezana vezetőedzője lett, majd 18 mérkőzést követően a bajnokság sztárcsapatának számító NK Maribor irányítását vette át. A maribori együttesnél 21 meccset kapott a bizonyításra, majd 2022 nyarán rövid ideig az Olympique Marseille pályaedzője volt. A 2023/24-es idényt a máltai Floriana kispadján töltötte vezetőedzőként, amellyel a második helyen zárt.

A szlovén sportoldal szerint a Tabor Sezana egykori játékosa, Alen Korosec is Újpestre igazolhat. A friss kupagyőztes Rogaska középpályása remek szezont futott, 34 mérkőzésen 4 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki a szlovén élvonalban. A 22 éves Korosec iránt portugál élvonalbeli csapatok is érdeklődnek, de a cikk szerint az Újpest lehet a befutó.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC