nb1.hu

Nyíregyháza-DVSC: nem ilyen bajnoki bemutatkozásra vágyott Máté Csaba a Loki kispadján

Duplázó légiós lett az összecsapás hőse.

Nyíregyháza-DVSC rangadóval zárult az NB I-ben a szombati program. A Lokit először vezette NB I-es bajnokin Máté Csaba, a Fradi korábbi edzőjét augusztus végén nevezték ki a hajdúsági gárda élére.

Nagyon mozgalmasan alakult a találkozó első játékrésze. A nyolcadik percben Pellumbi kicsit kiszorított helyzetből lőtt az ötös közeléből, de ez nem jelentett neki problémát, mivel a labda a jobb alsó sarokban kötött ki.

A játékrész derekán Nagy Barnabásnak sült el a lába, Megyeri ugyan vetődött, ám nem sok esélye volt a védésre.

A 36. percben megint a nyíregyházi drukkerek ugorhattak talpra, ugyanis egy hosszú indítás után Návrátil lőtt, a kísérlete még Pellumbin is megpattant, ezzel a találattal 2-1-re módosult az állás.

A szünet előtt Dzsudzsák Balázs bombáját Tóth Balázs tolta a lécre. A második játékrész derekán még jobb helyzetbe került a Szpari, mivel a kilépő Návrátil előbb átemelte a labdát Megyerin, és ezt követően már nem volt nehéz dolga.

A 32 éves cseh légiós ezt megelőzően mindössze egyszer duplázott a magyar élvonalban: még 2021 októberében a Kisvárda-ZTE mérkőzésen villant meg kétszer, ezt az ütközetet egyébként a Várda 5-0-ra nyerte. Nem adták fel a hajdúságiak a küzdelmet, egy kezezés miatt Dzsudzsák lőhetett tizenegyest a 79. percben, a DVSC csapatkapitányának nem remegett meg a lába. A 82. percben megint a Loki kapujába került a labda, de les miatt nem volt érvényes ez a gól, ezért maradt a 3-2. A lefújásig megőrizte az előnyét a Szpari, ezzel bezsebelte a három pontot az eseménydús rangadón.

A következő fordulóban a DVSC az MTK-t fogadja, míg a Nyíregyházára kecskeméti túra vár a jövő héten.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC-Debreceni VSC 3-2 (2-1)
Nyíregyháza, 8000 néző, v: Berke
gólszerzők: Nagy B. (23.), Navratil (36., 65.), illetve Pellumbi (8.), Dzsudzsák (79., 11-esből)
sárga lap: Toma (32.), Kovácsréti (45+2.), Keita (78.), Gresó (84.), Baki (92.), illetve Dreskovic (61.), Silue (89.)
Nyíregyháza: Tóth B. – Baki, Gengeliczki, Jokic (Keresztes, 73.) – Navratil (Pinte, 83.), Keita, Toma (Kvekveszkiri, 84.), Nagy B. – Kovácsréti, Eppel (Ramos, a szünetben), Nagy D. (Gresó, 76.)
DVSC: Megyeri – Kocsis G. (Stojkovic, 63.), Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi (Silue, 73.) – Lagator (Djurasek, 73.), Dzsudzsák – Kocsis D. (Domingues, a szünetben), Szűcs, Szécsi (Vajda B., 63.) – Bárány

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC