nb1.hu

Novothny Soma NB I-es klubhoz térhet haza

Lilába öltözhet a korábbi utánpótlás válogatott játékos.

Novothny Soma 2022 nyarán igazolt haza Magyarországra az akkor NB I-es Vasashoz, amelyben öt gólt szerzett a 2022/23-as szezonban. Az olasz SSC Napolinál is megfordult csatár fél szezont az NB II-ben is eltöltött az angyalföldi klubnál, akkor 17 bajnokin hét találatig jutott a Merkantil Ligában. Idén februárban azonban felbontotta 2025-ig szóló szerződését a piros-kékekkel, ami után leigazolta őt az akkor lengyel első osztályú Ruch Chorzów.

Csapata ugyan búcsúzott az Ekstraklasatól, de Novothny jó tavaszi szezont futott. 13 bajnokin négy gólig és két gólpasszig jutott. Novothny ezután 2027-ig szerződést hosszabbított a klubbal.

Az NB1.hu információi szerint a 30 éves játékos ugyan jól érzi magát a Ruchnál, de az NB I-ben szereplő Kecskemét szívesen látná őt a soraiban, és akár az is előfordulhat, hogy valamilyen módon egyezségre jutnak a felek a magyar átigazolási piac zárásáig.

A pályafutását Veszprémben kezdő Novothny Soma a Vasast megelőzően a DVTK és az Újpest színeiben lépett pályára az NB I-ben. Idén, a lengyel másodosztályban nyolc meccsen egy gól szerepel a neve mellett.

Magyar csapattársa is lesz a korábbi Honvéd-játékosnak

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC