nb1.hu

Norvég klub élén a korábbi magyar válogatott csatár

Kovács Pétert nevezték ki a Tønsberg FK vezetőedzőjének.

A norvég ötödosztályú Tønsberg FK a hivatalos honlapján számolt be, hogy januártól Kovács Péter lesz a csapat vezetőedzője. A 45 éves szakembert topkategóriás edzőként méltatta a karácsonyi ajándékként aposztrofált bejelentésében, a legrégibb skandináv város második számú klubja.

A salgótarjáni születésű támadó Magyarországon az SBTC, az Újpest és a Vác labdarúgója volt, majd 1998 és 2002 között Finnországban játszott. Kovács 2000-ben finn bajnok lett az FC Haka csapatával és a következő nyáron Liverpool elleni Bajnokok Ligája selejtezőn gólt is szerzett. Utána Norvégiába igazolt, ahol többek között a Tromsø, a Viking, a Strømsgodset, az Odd Grenland, a Sarpsborg és a Sandefjord színeiben lépett pályára. A magyar csatár összesen 174 gólt jegyez a skandináv színtéren és 2008-ban a norvég másodosztály, 2012-ben az élvonal gólkirálya lett.

Kovács Péter 2017 végén, 39 évesen az Arendal csapatától vonult vissza, majd UEFA A-licences edzői képesítést szerezve felesége, a korábbi norvég válogatott labdarúgó, Melissa Wiik oldalán a Sandefjord női csapatát irányította.


A közel 2 méter magas, hórihorgas támadó 10-szer öltötte magára a magyar válogatott mezét Lothar Matthäus irányítása alatt, egyetlen gólját a Málta elleni vb-selejtezőn szerezte 2004 novemberében.

A Tønsberg FK a 2023-as szezonban a hatodik helyen végzett a norvég ötödosztályban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC