nb1.hu

Nemzetek Ligája: nagyszerű jövő előtt áll a magyar válogatott kiemelten erős csoportellenfele

Két játékos és a szövetségi kapitány nyilatkozott.

Hollandia a Nemzetek Ligája első fordulójában a csoportunkban 5-2-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát. A második mérkőzésen Németországot fogadta, ahol egy izgalmas összecsapáson 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. A mérkőzés után a főszereplők megosztották érzéseiket és gondolataikat, kiemelve a játék során tapasztalt kihívásokat és örömöket.

Brian Brobbey és Jan Paul van Hecke számára különleges este volt a Johan Cruyff Arénában lejátszott, Németország elleni mérkőzés. Brobbey, aki a stadion közelében született, nagyszerű formában játszott, míg Van Hecke úgy debütált, mintha már évek óta viselné a holland válogatott mezét. Ronald Koeman szövetségi kapitány örömmel nyugtázta, hogy az új generáció kopogtat az Oranje ajtaján. „Nagyszerű jövő áll előttünk” – mondta bizakodóan.

A Rossi-éra mélypontja: többen is életük leggyengébb játékát nyújtották, egyhangú lett az osztályozás

BRIAN BROBBEY

Brobbeya mérkőzés után elmondta: „Csak a saját játékomra koncentráltam, és úgy érzem, hogy jól ment, mind nekem, mind a csapatnak.” A fiatal támadó az első félidőben nagy kihívást jelentett a német védőnek, Jonathan Tahnak, akit a szünetben le is cseréltek. „Nem éreztem nyomást, örültem, hogy Németország ellen játszhatok, ami egy egészen más szint, mint Bosznia ellen. Teljesen feltöltődtem erre a meccsre.”

JAN PAUL VAN HECKE

Jan Paul van Hecke, aki Brobbey mellett ült az interjún, szintén nyugodtan nyilatkozott: „Amikor bedobnak a mélyvízbe, nincs helye az idegeskedésnek, csak szabadon kell játszani. Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítanom. Jó tempójú mérkőzés volt, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, a döntetlen igazságos eredmény.”

Osztályzatok: nem véletlenül követelték sokan a kezdőbe a Puskás Akadémia játékosát

RONALD KOEMAN

Ronald Koeman szövetségi kapitány is elégedetten értékelt a mérkőzés után. Bár a németek ellen nehéz pillanatok is akadtak, Brobbey teljesítménye különösen kiemelkedett: „Tudtuk, hogy Németország ellen területek nyílnak meg, és Brian sebessége és ereje kihasználható. Nagyon elégedett voltam a játékával, a közvetlen ellenfele lecserélése is sokat elmond.”

Az Oranje számára ez a találkozó fontos tanulságokkal szolgált, és Koeman bízik a jövőben: „Nagyszerűen dolgoztunk ezen a héten, és a két mérkőzés sok biztató jelet mutatott. Ez hatalmas önbizalmat ad a csapatnak.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC